• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κινητοποίηση έξω από το ΥΠΑΙΘ τη Δευτέρα 18 Απριλίου για το χρόνο παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση

April 07, 2022 454



Κινητοποίηση για μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική θέση από ΟΛΜΕ & ΕΛΜΕ
Σε κινητοποίηση έξω από το ΥΠΑΙΘ τη Δευτέρα 18 Απριλίου η ΟΛΜΕ με αίτημα να μειωθεί ο χρόνος της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική θέση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει επανειλημμένως, με υπομνήματα του προς το ΥΠΑΙΘ, απαιτήσει την μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων στην οργανική θέση από δύο σε ένα χρόνο, ώστε να κατοχυρώνουν δικαίωμα μετάθεσης.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για 2 χρόνια στην θέση τοποθέτησής τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αυτούς, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για το θέμα αυτό την
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 στις 11:00 π. μ. στο ΥΠΑΙΘ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καλούμε στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 στις 11:00 π. μ. στο ΥΠΑΙΘ.

Να μειωθεί ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1)

Η ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας στηρίζει το δίκαιο αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να μειωθεί ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής στην περιοχή πρώτης τοποθέτησης σε 1 έτος, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Το αίτημα αυτό καταθέτουν προς το Υπουργείο Παιδείας χιλιάδες συνάδελφοι νεοδιόριστοι που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα λόγω αυτής της ρύθμισης.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση με αριθμ. 93395/Ε1/28-7-2021, η οποία βασίζεται στην παρ.5 του άρθρου 62 του ν.4589/19:

«Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177).».

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι έχουν υπηρετήσει επί σειρά ετών ως αναπληρωτές, μετακινούμενοι σε ολόκληρη την επικράτεια. Θεωρώντας ως δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχουν διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες, το ΥΠΑΙΘ οφείλει να προχωρήσει στην μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Απαιτούμε να δοθεί το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεση την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search