• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κινητοποίηση Εκπαιδευτικών: Να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση προσφύγων του Ελαιώνα και ο διωγμός των παιδιών τους από τα σχολεία!

April 10, 2022 467

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου η ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας καλεί σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στις 2 το μεσημέρι. Λεωφόρο Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης Ρέντης

Να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση προσφύγων του Ελαιώνα και ο διωγμός των παιδιών τους από τα σχολεία του Δήμου Αθήνας. Επισημαίνουν: "Συγκεκριμένα με τις μετακινήσεις 180 περίπου προσφύγων από τον Ελαιώνα στο στρατό-πεδο του Σχιστού, 62 μαθητές και μαθήτριες θα πεταχτούν έξω από την εκπαιδευτική λει-τουργία στη μέση της χρονιάς ενώ καταργούνται στην πράξη και τα Προγράμματα υποδοχής στα σχολεία."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας 

 

Καταδικάζουμε την ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα από την Κυβέρνηση και το Δήμο της Αθήνας και τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου καλούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στις 2 το μεσημέρι. Λεωφόρο Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης Ρέντης

Να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση προσφύγων του Ελαιώνα και ο διωγμός των παιδιών τους από τα σχολεία του Δήμου Αθήνας.

Η ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα με απόφαση Μπακογιάννη-Μηταράκη, από τις εκατοντάδες των προσφύγων που διαμένουν δημιουργώντας δεσμούς με τις γειτονιές της Αθήνας έχει σημάνει τον άμεσο αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν.

Συγκεκριμένα με τις μετακινήσεις 180 περίπου προσφύγων από τον Ελαιώνα στο στρατόπεδο του Σχιστού, 62 μαθητές και μαθήτριες θα πεταχτούν έξω από την εκπαιδευτική λει-τουργία στη μέση της χρονιάς ενώ καταργούνται στην πράξη και τα Προγράμματα υποδοχής στα σχολεία.

Λέμε ΟΧΙ στον ρατσιστικό αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση.

Ζητάμε την συνολική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος από την πολιτεία (Κεντρικούς και τοπικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ).

Διεκδικούμε να αναβαθμιστεί η δομή του Ελαιώνα σε δομή φιλοξενίας αστέγων και κοινωνικής κατοικίας για όσους έχουν ανάγκη στην πόλη, ντόπιους και πρόσφυγες, Ουκρανούς, Αφγανούς, Σύριους, Αφρικανούς, χωρίς διακρίσεις.

Η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας συμμετείχε στη σύσκεψη που κάλεσε η Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας την Τρίτη 5/4, στην οποία παραβρέθηκαν εκπαιδευτικά σωματεία, η Ένωση Γονέων 3ης Δημοτικής Κοινότητας, δημοτικές παρατάξεις, και μεταναστευτικές/ προσφυγικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, προκειμένου να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας για τα παιδιά του Ελαιώνα.

Απαιτούμε:

Ø Να επιστρέψουν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας στα σχολεία τους

Ø Να μη γίνει καμία μετακίνηση μαθητριών και μαθητών πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς

Ø Να πάψουν οι συνεχείς μετακινήσεις των μαθητ(ρι)ών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και να γίνεται απρόσκοπτα η εγγραφή τους στις σχολικές μονάδες.

Ø Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης των αδειών διαμονής και διαβατηρίων και να πάψει αυτό το καθεστώς ομηρίας, χιλιάδων ανθρώπων.

Ø Να εξασφαλιστεί η στελέχωση όλων των δημόσιων σχολείων με εκπαιδευτικούς τάξεων υποδοχής και διερμηνείς.

Ø Να κλείσουν οι Δομές - στρατόπεδα. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search