• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Γονείς: Δούρειος Ίππος οι Εξετάσεις PISA για την αξιολόγηση σχολείων & εκπαιδευτικών

April 26, 2022 551

Με δούρειο Ίππο τις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα για τους μαθητές/τριες της ΣΤ' Τάξης των Δημοτικών Σχολείων και της Γ' Τάξης των Γυμνασίων για το φετινό σχολικό έτος (2021-2022) προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να περάσει την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών σε 600 Σχολεία.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλει τη σχετική Υπουργική Απόφαση για τη Συμμετοχή 300 Δημοτικών και 300 Γυμνασίων σε αυτές τις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα που, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, είναι ακόμη μία «προσπάθεια του υπουργείου να προχωρήσει στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, με γνώμονα την τελική κατηγοριοποίηση των σχολείων, συγχωνεύσεις και πιθανό κλείσιμό τους».

Αποθέωση του στείρου ανταγωνισμού
«Ένας τέτοιου τύπου διαγωνισμός -πολύ περισσότερο ακριβώς μετά το δίχρονο της πανδημίας με όσες συνέπειες αυτή είχε για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για τη γνωστική και συναισθηματική κατάσταση των παιδιών- κατηγοριοποιεί και ενθαρρύνει έναν στείρο ανταγωνισμό και τελικά οδηγεί στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ.

Να μην φορτωθούν οι μαθητές τα κακώς κείμενα της πολύπαθης εκπαίδευσης
Τέλος τονίζεται ότι: «Οι Σύλλογοι Γονέων δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν για μια ακόμη φορά τα παιδιά μας πειραματόζωα, να μετατραπεί η γνώση και η αξία της για το παιδί σε μετρήσιμη δεξιότητα ή multiple choice. Δεν θα φορτώσουμε στα παιδιά μας την ευθύνη για τα κακώς κείμενα της πολύπαθης εκπαίδευσης».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search