• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τα παιδιά τραγουδούν μες στους δρόμους κι η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει*

May 29, 2022 737


ΠΗΓΗ: Ντίνα Δασκαλοπούλου - efsyn.gr

Δυστυχώς, από τους παππούδες μας μέχρι και σήμερα φαίνεται πως σε ετούτη εδώ τη χώρα τα παιδιά πρέπει να ματώνουν για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να ζουν σε μια δημοκρατία και να έχουν μια δημόσια παιδεία που να τους αξίζει. Για τη δική μου γενιά ήταν οι μαθητικές καταλήψεις του ’90-91, όταν 16άρηδες είδαμε να δολοφονείται από στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας ο δάσκαλός μας, Νίκος Τεμπονέρας, κι εμείς τρώγαμε ξύλο με το τσουβάλι γιατί διεκδικήσαμε ένα σχολείο ελεύθερο και δημοκρατικό.

Από το 2010 και μετά, όταν η χώρα παραδόθηκε στα χέρια των δανειστών και η κοινωνία μας διαλύθηκε από τα μέτρα λιτότητας, πάλι ξύλο με το τσουβάλι γιατί διεκδικήσαμε μια χώρα που να μας αξίζει. Ανοιγμένα κεφάλια στις διαδηλώσεις, συλλήψεις στον σωρό και νύχτες στα κρατητήρια, στημένα κατηγορητήρια και παραπομπές στα δικαστήρια. Αγαπημένοι μας έμειναν ανάπηροι ή απέκτησαν σοβαρές βλάβες από τις δυνάμεις καταστολής - και δεν αναφέρομαι καν στις λαβωματιές της ψυχής τους ούτε στο τραύμα που κουβαλάει μια οικογένεια, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη ένας δικός της άνθρωπος σακατεύεται και παραμένει για χρόνια ολόκληρα αδικαίωτος, με τους ένστολους δράστες ατιμώρητους.

Όμως τώρα πονάει περισσότερο, τώρα είναι πιο άγριο. Γιατί τώρα οι άνθρωποι που χτυπιούνται ανηλεώς από την κυβέρνηση, η οποία παρατάσσει απέναντί τους τα κλομπ και τις αύρες νερού και τους σέρνει στα δικαστήρια, είναι φοιτητές που (θα μπορούσαν να) είναι παιδιά μας. Για 1.000 λόγους υπερασπιζόμαστε το δημόσιο Πανεπιστήμιο και για 1.000.000 λόγους στεκόμαστε δίπλα στα ωραία κορίτσια και τα αγόρια που αγωνίζονται. Δάσκαλοι, γονείς, πολίτες έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τους νέους που (για άλλη μια φορά) τους λένε αλήτες.


* Στίχοι Μιχάλης Μπουρμπούλης, 1980

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search