• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Γονείς: Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για μάθημα κατεύθυνσης στο Πρότυπο Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά!

October 18, 2022 573
Ν. Kεραμεώς «Ποια κενά; Με μεγάλη μου  χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»
Με επιστολή τους γονείς διαμαρτύρονται στο υπουργείο Παιδείας καθώς ένα μήνα και πλέον μετά την έναρξη των μαθημάτων δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για να διδάξει μάθημα κατεύθυνσης στο Πρότυπο Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά! Αντίστοιχη επιστολή έχει κάνει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.Οι γονείς σημειώνουν:
 
Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει εκφράσει πολλάκις τη στήριξή της στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, ο δε πρόεδρος του ΙΕΠ τα είχε χαρακτηρίσει «ατμομηχανή», που θα στείλει μπροστά ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα σε ζητήματα έρευνας και καινοτομίας.
 
Τα λόγια απέχουν όμως πολύ από την πράξη και τα Πρότυπα και Πειραματικά μετά από τρία χρόνια είναι σαν ατμομηχανή χωρίς κάρβουνο.Η σχολική χρονιά διανύει τον δεύτερο εκπαιδευτικό μήνα και στην Γ' Λυκείου του  Πρότυπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά το τμήμα οικονομίας είναι χωρίς εκπαιδευτικό!!! Μάθημα κατεύθυνσης, μάθημα πανελλήνιων!!Οι μαθητές  και ο Σύλλογος Γονέων επεσήμαναν το πρόβλημα στους ιθύνοντες, με ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Πειραιά για χαμένες διδακτικές ώρες σε μαθήματα κατεύθυνσης με την αγανάκτηση των μαθητών να γιγαντώνεται καθώς βιώνουν τις συνέπειες της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά το μόνο που εισέπραξαν ως απάντηση μέχρι  σήμερα είναι η αδιαφορία των υπευθύνων, είτε υποσχέσεις.

Οι μαθητές του σχολείου κάνουν λόγο για  χαμένες ώρες μαθημάτων προσανατολισμού στην Γ΄ Λυκείου. Είναι λοιπόν  σαφές πως ή στρέφετε τους μαθητές στην παραπαιδεία ή τους αναγκάζετε σε αποτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις, αφού δεν υπάρχει αρμόδιος να διδάξει το μάθημα.

ιωνιδειος

Βέβαια σε τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνο  η κ. Υπουργός δήλωσε «ότι κενά δεν υπάρχουν!!! και ας βγει κάποιος να δηλώσει ότι υπάρχουν», «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν υπάρχουν να τα εξετάσω».

Με όλο τον σεβασμό αξιότιμη κ. υπουργέ, ή στραβός είναι ο γιαλός στο υπουργείο ή στραβά αρμενίζουν οι Προϊστάμενοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αξιότιμη πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας κενά υπάρχουν.  Κάποια στιγμή, όταν και εφόσον!!! προσλάβετε!!! ωρομίσθιους!! θα στείλετε έναν εκπαιδευτικό να διδάξει μάθημα κατεύθυνσης Γ' Λυκείου περιφερόμενος σε δυο και τρία σχολεία. Και να θέλει όμως ο εκπαιδευτικός να ανταποκριθεί αυτό είναι αντικειμενικά αδύνατον και το γνωρίζετε.

Με μεγάλη θλίψη διαπιστώνουμε τρομακτική αδιαφορία και προχειρότητα σε ότι έχει να κάνει με την ετοιμότητα και την επάρκεια στην εκπαίδευση των παιδιών μας την ίδια ώρα που το δημόσιο σχολείο θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο και βασική προτεραιότητα.

Αξιότιμη κα Υπουργός, Προϊστάμενοι Δευτεροβάθμιων και Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων,

 

Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα ουδέν εστί.

–Πέτρες και τούβλα και ξύλα και κεραμίδια που είναι πεταμένα εδώ κι εκεί δεν χρησιμεύουν σε τίποτα.

Με εκτίμηση

Γρηγόρης Τζιβελέκας (Γονέας μαθητή Γ' Λυκείου και Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά).

Αλεξάνδρα Κολούρη (Γονέας μαθητή Γ΄ Λυκείου)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search