• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Άλκη καμιά ανοχή στη μισαλλοδοξία τον ρατσισμό και τον φασισμό!

January 31, 2023 137

"Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού που έφερε στην επιφάνεια την οργανωμένη δράση εγκληματικών ομάδων που βρίσκουν καταφύγιο σε συνδέσμους οπαδών και που εξυπηρετούν αδιάκριτα επιχειρηματικά συμφέροντα, με την ανοχή του κράτους, και τα περιστατικά βίας αυξάνονται μέσα και έξω από τα σχολεία.

Μετά από ένα χρόνο όλες οι αιτίες που οδηγούν σε αποτρόπαια φαινόμενα είναι ακόμα εδώ. Είναι εδώ τα συμφέροντα στον αθλητισμό που οδηγούν στη δημιουργία στρατών για την υπεράσπισή τους. Είναι εδώ το χτύπημα των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας και οι κυρίαρχες αρχές ενός σάπιου συστήματος που προωθεί τον ανταγωνισμό και τον κανιβαλισμό, το πρότυπο του ισχυρού, τη βία, αντί για τη συνεργασία, τη συλλογικότητα και την ανοχή στο διαφορετικό." Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού που έφερε στην επιφάνεια την οργανωμένη δράση εγκληματικών ομάδων που βρίσκουν καταφύγιο σε συνδέσμους οπαδών και που εξυπηρετούν αδιάκριτα επιχειρηματικά συμφέροντα, με την ανοχή του κράτους, και τα περιστατικά βίας αυξάνονται μέσα και έξω από τα σχολεία.

Μετά από ένα χρόνο όλες οι αιτίες που οδηγούν σε αποτρόπαια φαινόμενα είναι ακόμα εδώ. Είναι εδώ τα συμφέροντα στον αθλητισμό που οδηγούν στη δημιουργία στρατών για την υπεράσπισή τους. Είναι εδώ το χτύπημα των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας και οι κυρίαρχες αρχές ενός σάπιου συστήματος που προωθεί τον ανταγωνισμό και τον κανιβαλισμό, το πρότυπο του ισχυρού, τη βία, αντί για τη συνεργασία, τη συλλογικότητα και την ανοχή στο διαφορετικό.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι επιχείρηση που παράγει κέρδη και σκοτώνει, αντί να διαπαιδαγωγεί και να ενώνει. Αν θέλουμε να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα, θα πρέπει να αντιπαλέψουμε το σύστημα που τα γεννά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όσον αφορά τους οπαδούς, πολλοί εκ των οποίων είναι μαθητές μας, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την σημασία της νίκης, της επιτυχίας, του δρόμου για να φτάσεις σε αυτήν. Ο εχθρός δεν είναι στα πέταλα ούτε στις κεντρικές κερκίδες. Ο εχθρός είναι στις ΠΑΕ, στις ανώνυμες εταιρίες, στο αλισβερίσι το οικονομικό που επιτρέπει ένα συμβόλαιο παίχτη να είναι τέτοιο ώστε να μπορούσε να λύσει πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χώρων στα σχολεία.

Καμία στήριξη στις ΠΑΕ, επιστροφή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σ’ όλα τα τμήματα και εντός και εκτός των γραμμών των αγωνιστικών χώρων. Σκοπός είναι να αγωνιστούμε και να περάσουμε όμορφα, όχι να εξαλείψουμε τον αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο είναι το «μπαλέτο των φτωχών» και μπορεί να είναι λαϊκή γιορτή στον βαθμό που μένει μακριά από τα επιχειρηματικά σχέδια των βαρόνων της νύχτας, των ολιγαρχών, των "σωτήρων", των νταβατζήδων και των εμπόρων ναρκωτικών, τη δυσωδία των μπράβων και των στημένων αγώνων.

Να χτυπηθούν οι φασιστικοί θύλακες στους συνδέσμους φιλάθλων, εκκολαπτήρια μίσους και δολοφόνων. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να χάνει την ζωή και οι φίλοι του να κινδυνεύουν επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα, επειδή φορούσε άλλο χρώμα μπλούζα, επειδή είχε άλλη άποψη.

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΚΗ.

Λέμε ΟΧΙ στη μισαλλοδοξία, τη βία, το ρατσισμό και το φασισμό

Η φωνή του Άλκη “σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο”

θα είναι ο εφιάλτης μιας ολόκληρης κοινωνίας

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search