• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παράλογο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκτός εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών - Σε ημέρες επίσημων αργιών όπως η Καθαρή Δευτέρα, μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ή της δεύτερης εβδομάδας του Πάσχα!

February 18, 2023 539

Με λίγα λόγια για αρκετές εβδομάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί με 5, 10 ή και 15 χρόνια προϋπηρεσίας ως αναπληρωτές καλούνται να διδάσκουν το πρωί στο σχολείο και το απόγευμα να παρακολουθούν επιμορφωτικό πρόγραμμα.

Πρόγραμμα το οποίο είναι όλο εκτός εργασιακού ωραρίου και επιπλέον των εργασιακών υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών. Επιπλέον πρόγραμμα που πραγματοποιείται και σε ημέρες επίσημων αργιών όπως η Καθαρή Δευτέρα, μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ή της δεύτερης εβδομάδας του Πάσχα.

Από την άλλη οι αποκαλούμενοι «νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί» έχουν ήδη παρακολουθήσει σχετική επιμόρφωση υποχρεωτικού χαρακτήρα, ως αναπληρωτές, μέσα από τα ΠΕΚ ενώ έχουν διδάξει σε σχολεία ανά την Ελλάδα πολλά χρόνια πριν διοριστούν μόνιμα.

Ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για την καταστρατήγηση ωραρίου και όχι μόνο έρχονται από όλη την Ελλάδα, από τους ίδιους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς αλλά και από ΕΛΜΕ, Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

 Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Ροδόπης ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Εισαγωγική επιμόρφωση νεοδιόριστων: Εκβιασμός, πειθάρχηση και παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων

Το Υπουργείο Παιδείας την ίδια στιγμή που επιχειρεί την επαναφορά του επιθεωρητισμού, την πειθάρχηση και τρομοκράτηση των νεοδιόριστων αλλά και όλου του σώματος των εκπαιδευτικών δε χάνει ευκαιρία να επιδείξει το πως αντιλαμβάνεται τις σχέσεις εργασίας: Θέλει τους εκπαιδευτικούς πειθήνια «στρατιωτάκια» που θα εκτελούν εντολές ανά πάσα στιγμή και οποιαδήποτε ημέρα πάντα με τον πέλεκυ της αξιολόγησης κρεμάμενο πάνω από τα κεφάλια τους.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το παράλογο πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης για τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους μας: Πρόγραμμα το οποίο είναι όλο εκτός εργασιακού ωραρίου και επιπλέον των εργασιακών υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών. Επιπλέον πρόγραμμα που πραγματοποιείται και σε ημέρες επίσημων αργιών όπως η Καθαρή Δευτέρα, μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ή της δεύτερης εβδομάδας του Πάσχα.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση ΝΔ έχουν με το πρόγραμμα αυτό συγκεκριμένες
στοχεύσεις:

• Επιχειρούν έναν παράλληλο εκβιασμό μαζί με την επαναφορά του επιθεωρητισμού. Καθώς το πρόγραμμα είναι υποχρεωτικό εκβιάζουν τους/τις εκπαιδευτικούς να αποδεχτούν την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων τους και ειδικά του ορισμένου εργασιακού ωραρίου ως υποχρέωση συνδεδεμένη με τη μόνιμη εργασία!
• Επιπλέον σηματοδοτούν «τις υποχρεώσεις» των νεοδιόριστων από εδώ και πέρα: Θα πρέπει να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα κάθε παραβίαση του χρόνου εργασίας, θα πρέπει να είναι
ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι/ες στον εργοδότη τους.
• Ακόμα παραπάνω δηλώνουν στους εκπαιδευτικούς πως «ποτέ και τίποτα δε θα είναι αρκετό» καθώς συμπεριλαμβάνουν στην επιμόρφωση εκπαιδευτικούς με 15 χρόνια υπηρεσίας
που διορίστηκαν όμως πρόσφατα όπως και εκπαιδευτικούς που έχουν πραγματοποιήσει ξανά την
ίδια επιμόρφωση ως αναπληρωτές!
• Τελικά αναπαράγουν έτσι και όλη τη στρεβλή αντίληψη περί επιμόρφωσης τιμωρίας και βάσανου μέσω τηλεδιασκέψεων αντί για πραγματική βιωματική επιμόρφωση.

Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο τους νεοδιόριστους/ες εκ[παιδευτικούς αλλά όλους και όλες μας. Επιχειρείται σήμερα η πλήρης διάλυση κάθε ορίου στο εργασιακό ωράριο και η σύνδεση της προσφοράς εργασίας όλο το εικοσιτετράωρο που θα συνδέεται με την ατομική
αξιολόγηση.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας

Α) Καλεί τη ΔΟΕ άμεσα να πάρει αποφάσεις και λάβει κάθε μέτρο ώστε το πρόγραμμα της εισαγωγικής επιμόρφωσης να τροποποιηθεί:

~ Να πραγματοποιηθεί εργάσιμες ημέρες και ώρες (π.χ. μεταξύ 15-21 Ιουνίου) και με ταυτόχρονη απαλλαγή από άλλα καθήκοντα.
~ Να εξαιρεθούν από αυτό οι εκπαιδευτικοί που το έχουν πραγματοποιήσει ξανά
~ Να πραγματοποιηθεί δια ζώσης με φυσική παρουσία και με βιωματικό τρόπο.

Β) Καλεί τη ΔΟΕ άμεσα να διεκδικήσει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εφ όλης της ύλης στην κατεύθυνση τερματισμού της παραβίασης του εργασιακού μας ωραρίου, την κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της αύξησης των μισθών των εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Η Γ. Γραμματέας

Μακρυγιάννης Στέφανος         Σπουργίδου Φωτεινή

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search