• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ένας διώκτης των εκπαιδευτικών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

February 20, 2023 669


Το κυνήγι των ψήφων παραμερίζει κάθε αρχή και αξία και επιτρέπει κάθε είδους μεταγραφές. Έτσι τουλάχιστον δείχνει η περιβόητη μεταγραφή πρώην υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με υπουργό Παιδείας τον Κ. Αρβανιτόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ
Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιλαμβάνεται πλέον και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου. Από τον Μάη του 2021 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει την … ηχηρή μεταγραφή. Τώρα ήρθε η ώρα και για το ψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΥΒΟΙΑ (8 υποψ)
Αποστόλου Βαγγέλης, βουλευτής
Χατζηγιαννάκης Μίλτος, βουλευτής
Κεδίκογλου Συμεών, πρώην βουλευτής
Ακριώτου Θεοδώρα, εικαστικός
Φρυγανιώτη Ευλαμπία, σχεδιάστρια εσωτερικού χώρου
Θαλασσινού Αλεξάνδρα, εκπαιδευτικός
Ο κ. Κεδίκογλου είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό την προσχώρησή του στην αξιωματική αντιπολίτευση μέσω facebook επισημαίνοντας ότι «φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας».

Πρόσθετε δε ότι «υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή και έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομα χρέος ν’ ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό».

Ο Συμεών Κεδίκογλου εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Εύβοιας με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και επανεκλέχτηκε το 2012.

Ακολούθησε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στη διάσπαση του 2014 και ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στις εκλογές του 2015. Επαναπροσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

Ποιος είναι, όμως ο Συμεών Κεδίκογλου;
Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 ο Συμεών Κεδίκογλου διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με υπουργό Παιδείας τον Κ. Αρβανιτόπουλο. Τον Ιούλιο του 2013 ανακοινώνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα περίπου 2.114 εκπαιδευτικοί 49 ειδικοτήτων και δυο τομέων που καταργούνται στα τεχνικά λύκεια με βάση τους νόμους 4172 και 4174 του 2013.

kedikoglou_3.jpg
«Κοιμάστε καλά τα βράδια, κ. Συμεών Κεδίκογλου;»
Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2013 ο Συμεών Κεδίκογλου ήρθε αντιμέτωπος στην Κομοτηνή με τους εκπαιδευτικούς, που είχαν μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Θράκη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Θράκη, ο Σ. Κεδίκογλου επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, το 10ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, για να παρακολουθήσει τη σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στον αυλόγυρο του σχολείου τον περίμεναν για να διαμαρτυρηθούν, εκπαιδευτικοί των τομέων υγείας και πρόνοιας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, όπως επίσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

«Κοιμάστε καλά τα βράδια;» ρώτησαν τον υφυπουργό οι καθηγητές που συνοδεύονταν από συναδέλφους τους, μέλη της ΕΛΜΕ Ροδόπης.

«Η Τράπεζα Θεμάτων δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές»
Ο Σ. Κεδίκογλου είναι ο υφυπουργός του «Νέου Λυκείου» του ν. 4186/2013 με τον περιβόητο πια μηχανισμό της Τράπεζας Θεμάτων. Ο Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε στη βουλή ότι υπάρχει μια τάση δαιμονοποίησης του θεσμού που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες από το 1960. Κατά τον κ. Κεδίκογλου η Τράπεζα Θεμάτων «αποτελεί εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και διασφάλισης της ισότητας ευκαιριών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι προς όφελος των μαθητών, ιδιαίτερα αυτών που ξεκινούν από δυσμενή κοινωνική αφετηρία».

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα αυτά δεν βρίσκονται και σε μεγάλη απόσταση με θέσεις και πολιτκές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνώντας με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με βάση τον ν. 4547/18 (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) προωθεί την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση». Με βάση τον νόμο 4589/19 του Γαβρόγλου εξυφαίνει την «ατομική αξιολόγηση» και κρατάει σε ομηρεία τους νεοδιόριστους(παρ. 7, άρθρο 62). Διατηρώντας και εφαρμόζοντας τον ν. 4589/19 του Γαβρόγλου που απαξίωσε το πτυχίο και την προϋπηρεσία, αποθέωσε το κυνήγι των «προσόντων» και αποτέλεσε την πιο σκληρή και ακριβοπληρωμένη «αξιολόγηση». Αλλά και γενικότερα στο Δημόσιοτον νόμο Βερναδάκη (ν.4369/2016) υλοποίησε. Με βάση αυτόν, καλούνται προϊστάμενοι και διευθυντές να αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με κριτήρια τη λεγόμενη στοχοθεσία, τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για το δημόσιο (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών κ.ά.), τη συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων «εντός κι εκτός υπηρεσίας», την πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους, τη σύνδεση της «αξιολόγησης» με την περικοπή του μισθού και τις απολύσεις (βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).

Απειλεί με πειθαρχικό τους καθηγητές – Μαθήματα και το Πάσχα
Από πειθαρχικό έλεγχο απειλούσε να περάσουν όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν στα σχολεία τις μέρες των διακοπών του Πάσχα που θα άνοιγαν το 2014 προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν μέσα στην χρονιά. Ο κ. Κεδίκογλου απειλούσε επικαλούμενος ένα Προεδρικό Διάταγμα από τον Νοέμβριο, που λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search