• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παράνομες οι κρίσεις των Διευθυντών Σχολείων στη Μαγνησία -Παραίτηση “βόμβα” από το Συμβούλιο Επιλογής

February 25, 2023 582

Ακόμα και από τα "μέσα" γίνεται παραδεκτό πόσο σάπιο είναι το βασίλειο της Δανιμαρκίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση του ιεραρχικού και κυβερνητικά - κομματικά ελέγχόμενου διοικητικού  μηχανισμού της εκπαίδευσης.

Οι πίνακες μοριοδότησης από τις κρίσεις των διευθυντών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στη Μαγνησία είναι διάτρητοι και αναξιοκρατικοί, σύμφωνα με τις καταγγελίες του μέλους του Συμβουλίου, καθηγητή Παναγιώτη Σαραντόπουλου, ο οποίος κατέθεσε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του, η επιλογή των διευθυντών μέσω της μοριοδότησης δεν έγινε με αντικειμενικές και αυστηρές κρίσεις, αλλά υπήρξε παράβαση του Νόμου.

Για παράδειγμα, οι  κρίσεις καθηγητών που προσκόμισαν ίδια δικαιολογητικά για παρακολούθηση προγραμμάτων Τεχνολογιών εξελίχθηκαν σε τραγέλαφο, οπως καταγράφεται στην αναφορά του και δημοσιεύουν αποκλειστικά στα gegonota.news . Για κάποιους υπήρξε έγκριση και για κάποιους άλλους τα δικαιολογητικά τους πήραν τον δρόμο προς τον κάλαθο των αχρήστων. Εγιναν κατά παράβαση του Νόμου βεβαιώσεις παροχής εκπαιδευτικού έργου στα ΙΕΚ, ενώ υποδιευθυντές σχολείων έκριναν κατά παράβαση του Νόμου το έργο των διευθυντών που ζήτησαν να επανακριθούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται κατατέθηκαν από υποψήφιους διευθυντές βεβαιώσεις πανεπιστημίων για εκτέλεση αυτοδύναμου διδακτικού έργου, χωρίς κανείς να πιστοποιεί ποιο τμήμα έκανε ανάθεση και χωρίς να συνοδεύεται από καμία πιστοποίηση η εκτέλεσή του. Δηλαδή το έργο που ζήτησε υποψήφιος να κριθεί… ήταν επί της ουσίας ανύπαρκτο. Αντίστοιχες έωλες βεβαιώσεις κατέθεσαν αρκετοί αλλά για άλλους έγιναν αποδεκτές και για άλλους όχι.

 

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαβελίδης, διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θέλησαν να κάνει δεκτή την αναφορά του μέλους του Συμβουλίου Επιλογής καθώς έκρινε πως “η αιτούμενη ενέργεια δεν αποτελεί υπηρεσιακό μας καθήκον είτε ως αρμοδιότητα είτε ως υπευθυνότητα”. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search