• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απίστευτη αναλγησία Ν. Κεραμέως: Υπέγραψε δυνητική αργία εκπαιδευτικού – Διαμαρτυρία Συλλόγου Διδασκόντων

April 09, 2023 1043

 

Γράφει ο Δραπανι – φόρος

Δεν έχει ότι όρια η αναλγησία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως που έφτασε στο σημείο να υπογράψει υπουργική απόφαση επαγγελματικής και ψυχικής εξόντωσης εκπαιδευτικού για τον οποίο ο Σύλλογος Διδασκόντων αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είχε ενδιαφέρον για την εργασία του, ήταν άρτιος γνώστης ξένων γλωσσών με ευρύτερα ιστορικά ενδιαφέροντα για τα οποία ενημέρωνε τους μαθητές. Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την δυνητική αργία που του επεβλήθη κατόπιν Υπουργικής αποφάσεως».

Μια υπόθεση που δείχνει αναλγησία και έλλειψη ανθρωπιάς και πώς αντιμετωπίζει η υπουργός, το ΥΠΑΙΘ και ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της εκπαίδευσης τους εκπαιδευτικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Παιδείας έγραψε στα παλιά της παπούτσια τη γνωμοδότηση του 1ου τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Καταρρίπτει, επίσης τον μύθο ότι χρειάζεται αξιολόγηση για να ελέγχεται ο εκπαιδευτικός. Η αλήθεια είναι ότι  ο εκπαιδευτικός όχι μόνο δεν είναι ανεξέλεγκτος και αλλά υπόκειται σε πολλαπλές «αξιολογήσεις» -ορατές και αόρατες θηλειές - στο πλαίσιο ενός αυταρχικού και ιεραρχικού διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. 

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου

Με αφορμή την δυνητική αργία συναδέλφου.

Ο Β.Κ. διετέλεσε καθηγητής στο 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου την περίοδο 2019-2023.

Οι σχέσεις του με συναδέλφους και μαθητές κατά τα χρόνια αυτά υπήρξαν ομαλές και ουδέποτε προέκυψε κάποιο ζήτημα όσον αφορά στην συμπεριφορά και στο ήθος του.

Είχε ενδιαφέρον για την εργασία του, ήταν άρτιος γνώστης ξένων γλωσσών με ευρύτερα ιστορικά ενδιαφέροντα για τα οποία ενημέρωνε τους μαθητές.

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την δυνητική αργία που του επεβλήθη κατόπιν Υπουργικής αποφάσεως.

Θεωρούμε ότι μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, οι διοικητικές αρχές θα πρέπει να δείχνουν ευαισθησία και ενσυναίσθηση όσον αφορά στον εκπαιδευτικό, στον ψυχισμό του και στην επαγγελματική του επιβίωση.

Ζητούμε να επανεξεταστεί η απόφαση, λαμβάνοντας υπόψιν τη γνωμοδότηση του 1ου τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κατά της θέσης σε δυνητική αργία του εν λόγω εκπαιδευτικού.

Οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου.

Η επιστολή αυτή εστάλη και στο Υπουργείο Παιδείας ( στο γραφείο της Υπουργού) με πλήρη τα στοιχεία του εκπαιδευτικού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search