• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μπούμερανγκ

April 24, 2023 347

 

 

Οι καταγγελίες σχετικά με τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων που τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας ανάγκασαν το υπουργείο Παιδείας να βγάλει σχετική ανακοίνωση.

Το ΥΠΑΙΘ, λοιπόν, επιχειρεί να απαντήσει σε όσα του προσάπτουν περί αναξιοκρατικών διαδικασιών και προώθησης ημετέρων, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για τις πιο αξιοκρατικές επιλογές στελεχών που έγιναν ποτέ. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στους τελικούς πίνακες μετά τη συνέντευξη, για να διαπιστώσει τις πολύ μικρές αποκλίσεις ως προς το ποσοστό τροποποίησης των αρχικών πινάκων μοριοδότησης».

Ωστόσο, τα στοιχεία που προκύπτουν από τους τελικούς πίνακες μετά την ατομική συνέντευξη αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποψήφιοι που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική βαθμολογήθηκαν με άριστα 20 ή σχεδόν άριστα, ανατρέποντας τη σειρά του πίνακα υποψηφίων με τρόπο τέτοιο που δεν μπορεί να εξηγηθεί βάσει των μετρήσιμων αντικειμενικών τους προσόντων, ενώ άλλοι πήραν βαθμό ακόμη και μεγαλύτερο του 20!

Στην κατοχή μας βρίσκονται λίστες από τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας. Ενδεικτικά, στην Α' Αθήνας, 76 υποψήφιοι βαθμολογήθηκαν από 19 ώς 20 στην ατομική συνέντευξη, πραγματοποιώντας άλμα μέχρι και 67 θέσεων, σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους, που ανήκουν στην παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «βούτηξαν» μέχρι και 89 θέσεις στους πίνακες κατόπιν της συνέντευξης, την οποία θυμίζουμε ότι υλοποιούν τα διορισμένα από το υπουργείο Παιδείας συμβούλια επιλογής διευθυντών.

Αλλά και στη Δυτική Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο μέσος όρος της βαθμολογίας στις συνεντεύξεις ανήλθε στο 17,41, υποψήφιοι με κοινό χαρακτηριστικό τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής συγκέντρωσαν βαθμολογίες ο μέσος όρος των οποίων ήταν 19,95.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search