• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Με παιδικό όπλο έριξε πλαστική σφαίρα ο 17χρονος σε καθηγητή

May 28, 2023 552

Δεν ήταν αεροβόλο, αλλά παιδικό όπλο με το οποίο έριξε πλαστική σφαίρα ο 17χρονος σε καθηγητή

Με ένα παιδικό πλαστικό όπλο, και όχι αεροβόλο όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, έριξε μια πλαστική σφαίρα κατά καθηγητή του ο 17χρονος μαθητής που συνελήφθη στο ΕΠΑΛ Ωρωπού, αποκάλυψε στο ethnos.gr ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Δημήτρης Ελεύθερας.

Όλα ξεκίνησαν στις 8.45 το πρωί της Παρασκευής όταν κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ο 17χρονος, ο οποίος είναι μαθητής της Β’ Λυκείου, πυροβόλησε κατά 36χρονου καθηγητή, τραυματίζοντας τον ελαφρά με πλαστικό σφαιρίδιο στο αριστερό πόδι.

«Όλο το επεισόδιο έχει πάρει υπερβολικές διαστάσεις και αυτό είναι άδικο και τραγικό για τον 17χρονο μαθητή και την οικογένεια του που κατά τη γνώμη μου στοχοποιούνται με αναληθή γεγονότα», δήλωσε ο Δ. Ελεύθερας.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «από την ενημέρωση που έχω είναι πως το παιδί έκανε λογοπαίγνιο με τον καθηγητή του με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις. Δεν υπήρχε κάποιο προηγούμενο μεταξύ τους και έχουν άριστες σχέσεις. Μιλούσαν για τα ποδοσφαιρικά. Το παιδί είχε στην κατοχή του ένα παιδικό πλαστικό όπλο που στην όψη του δείχνει πως είναι αληθινό. Έβαλε στο πόδι του καθηγητή με πλαστικό σφαιρίδιο. Ακούστηκαν φωνές. Κάποιος φώναξε για "πυροβολισμό" και η διευθύντρια που δεν ήταν παρούσα κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Δύναμη της ΔΙΑΣ ήρθε άμεσα και συνέλαβε το παιδί».

«Απ΄ότι ξέρω και η αστυνομία βεβαιώνει πως το όπλο ήταν παιδικό πλαστικό. Άλλωστε και ο καθηγητής δεν θέλησε να ελεγχθεί καν από ιατροδικαστή. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί και υπεύθυνοι γιατί με αυτά που γράφονται και λέγονται στην πραγματικότητα εμείς πυροβολούμε την αλήθεια και τα ίδια μας τα παιδιά», καταλήγει.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «δεν έκανε κανένας μήνυση, συνελήφθη ο μαθητής αυτεπάγγελτα. Η διευθύντρια αρχικά νόμιζε ότι ήταν κάτι επικίνδυνο και κάλεσε την αστυνομία, ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά δεν έγινε μήνυση.

Τα παιδιά έχουν εξετάσεις τώρα, έγινε πριν μπουν να γράψουν. Είναι κάτι αμελητέο, είναι ένα παιδί που έκανε μια απερισκεψία με ένα ψεύτικο όπλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλω να δικαιολογήσω το παιδί για την πράξη του».

Σημειώνεται πως το ethnos.gr επικοινώνησε με πηγές της ΕΛ.ΑΣπου βεβαίωσαν πως το όπλο ήταν ψεύτικο παιδικό με πλαστικά σφαιρίδια.

Όταν η βία επελαύνει σε όλη την κοινωνία, τότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και στα σχολεία με αποτέλεσμα να  κινδυνεύει και η σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικών, και μαθητών, την ώρα που η πολιτική ηγεδία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση όχι μόνο αδυνατούν να πάρουν μέτρα προστασίας, αλλά με την πολιτική τους οξύνουν τα φαινόμενα της κοινωνικής και ενδοσχολικής βίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search