• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Από του Κουνγκ Φου την … πόρτα έξτρα μόρια στις Πανελλαδικές με 7.000 ευρώ!

June 07, 2023 700

 

Κύκλωμα εξασφάλιζε  σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων πλαστές βεβαιώσεις ως διακριθέντες σε επίσημους αγώνες Κουνγκ Φου προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ειδικό πίνακα αθλητών του υπουργείου Παιδείας και να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση.

Ανάλογα με την περίπτωση το κύκλωμα ζητούσε από 3.500 έως και 7.000 ευρώ για κάθε παλστογράφηση και βεβαίωση που εξέδιδε.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται πέντε άτομα ηλικίας 47, 49, 39, 48 και 53 ετών εκ των οποίων τα τρία πρώτα ως μέλη του κυκλώματος και τα δύο τελευταία είναι οι γονείς της μαθήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βεβαιώσεις είχαν τις υπογραφές των μέχρι πρότινος προέδρου και γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου και εξετάζεται και αυτόν ο ρόλος χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει προκύψει κάτι εις βάρος τους, αν γνώριζαν δηλαδή ότι τα φύλλα αγώνων ήταν πλαστά και υπέγραφαν στη συνέχεια τις βεβαιώσεις. Όπως και να έχει οι έρευνες συνεχίζονται.

Η καταγγελία και η αποκάλυψη του κυκλώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κουνγκ Φου.

Τότε ένας από τους δύο συλληφθέντες προπονητές προσέγγισε τον γονέα ενός αθλητή του και του πρότεινε να μεσολαβήσει προκειμένου ο γιος του να φαίνεται στα χαρτιά ότι πήρε τη 2η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένη κατηγορία χωρίς να έχει λάβει καν μέρος.
Στη συνέχεια στον γονέα εμφανίστηκε ο 47χρονος πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ομοσπονδίας και ζήτησε 3.500 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία.

Ωστόσο ο γονέας ενημέρωσε την Αστυνομία και κατόπιν συνεννοήσεως συναντήθηκε με τον 47χρονο σε καφετέρια και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει τα χρήματα.

Δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τις βεβαιώσεις

Ακολούθησε έρευνα από την αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι με την ίδια διαδικασία είχαν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας.

Ωστόσο όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search