• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η ανιστόρητη και προκλητική Δόμνα Μιχαηλίδου υφυπουργός Παιδείας: «ψυχικά νοσούντες» οι υπερασπιστές του αντιδικτατορικού αγώνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

June 26, 2023 5092

 Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Η ανιστόρητη και προκλητική Δ. Μιχαηλίδου υφυπουργός Παιδείας. Η γνωστή πολιτικός από  την τοποθέτησή της τον Απρίλιο του 2018 – ως υφυπουργός εργασίας -  που είχε επιτεθεί στον αντιδικτατορικό αγώνα κάνοντας λόγο για «αγιοποίηση»  και είχε χαρακτηρίσει όσους τον υπερασπίζονταν «ψυχικά νοσούντες».

Συγκεκριμένα είπε: «Έχουμε μία αγιοποίηση του αγώνα της δικτατορίας, η οποία ουσιαστικά έγινε επειδή δεν έγινε ο αγώνας την ώρα που έπρεπε να γίνει. Αρα έχουμε μία σχέση η οποία καταρρίπτει τις διαστάσεις που της ανήκουν (;), αυτή της αντίστασης και παίρνει διαστάσεις υπερβολής, όπως αυτή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Το δεύτερο κομμάτι της πρότασης το οποίο με ανησυχεί και με προβληματίζει από προσωπική εμπειρία έχει σχέση με τη μετατροπή σε βαθιά ψυχική νόσο, η οποία πολύ φοβάμαι ότι είναι μία μετατροπή σε μια συλλογική ψυχική νόσο, διότι έχει δημιουργηθεί αυτό το συλλογικό αφήγημα μέσα από τη συλλογική μνήμη αυτής της ιστορικότητας. Ακούω συνέχεια “ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς”, “ιστορικός αγώνας” και αναρωτιέμαι για ποια ιστορία μιλάμε, ποιος έγραψε αυτή την ιστορία; Την έγραψαν αυτοί οι άνθρωποι των οποίων η απώλεια του αισθήματος Δικτατορίας (;) είναι αντίστοιχο με μια απώλεια δικού τους ανθρώπου; Και ποιοι; Αυτοί οι οποίοι είναι οι ψυχικά νοσούντες; Και εκεί πέρα βάζω τη δική μου εμπειρία από διάφορους θείους που είχα στη Μακρόνησο και γηραιότερους φίλους των γονιών μου, οι οποίοι ποτέ δεν χρησιμοποίησαν, προφανώς για τον εαυτό τους αλλά και για κανέναν άλλον αυτή την έκφραση: “ιστορικό στέλεχος”, “ιστορικός αγώνας”. Οπότε η έκβαση (;) αυτής της συλλογικής μνήμης φοβάμαι ότι φανερώνει μία συλλογική ψυχική νόσο παρά μια μεμονωμένη».

Αντιδράσεις

Με ανοιχτή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεκάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα κάλεσαν τους δύο κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες να πάρουν θέση, και ζήτησαν την  αποπομπή της από την κυβέρνηση

Αναλυτικά: 

 

Προς τους αξιότιμους κύριο Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με όλο το σεβασμό ως προς το αξίωμα σας θα επιθυμούσαμε μια δημόσια τοποθέτησή σας για τα προσβλητικά σχόλια της υφυπουργού σας κυρίας Δόμνας Μαχαηλίδου εις βάρος των αγωνιστών/τριών της αντιδικτατορικής αντίστασης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

οι στρατηγοί Μουστακλής Σπύρος, Οπρόπουλος Δημήτριος, Βαρδάνης Μιχάλης, Μήνης Τάσος,Πνευματικός Άγγελος, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, όπως οι Ρίτσος, Αναγνωστάκης, Θεοδωράκης, αγωνιστές που βασανίστηκαν άγρια από τους δήμιους της Χούντας, όπως οι Παναγούλης Αλέκος, Ρεκλείτης Χρήστος, Καλέργη Μαρία, αλλά και μερικές χιλιάδες ακόμη, ήταν «ψυχικά νοσούντες» (!)  όπως απαξιωτικά  τους χαρακτηρίζει η εν λόγω κυρία; 

Κύριε πρωθυπουργέ,

γνωρίζετε ότι, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που πάλεψαν για ιδανικά και αξίες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας μας, δίνοντας ακόμη και το αίμα τους, δεν θα υπήρχε σήμερα η κοινοβουλευτική δημοκρατία για την οποία, παρά τις αδυναμίες της, όλοι σεμνυνόμαστε.

Επειδή αυτοί/ές οι αγωνιστές/τριες, όσοι/ες  ζουν ακόμη συνεχίζουν να παλεύουν για τα ίδια ιδανικά, αποτελούν τη ζωντανή ιστορική παρακαταθήκη των αγώνων για Δημοκρατία, θα πρέπει οι νεότεροι, όπως η εν λόγω κυρία, τουλάχιστον να μην προσβάλουν εν γνώσει τουςτην ιστορία.Για όλους αυτούς τους λόγους περιμένουμε την απάντηση σας και σας προτείνουμε, σεβόμενος την αντιδικτατορική αντίσταση, όπως έχετε δηλώσει και στη Βουλή, να την αποπέμψετε.

Με σεβασμό στο αξίωμα σας 
οι  Αγωνιστές/τριες

Προς τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Κύριε Πρόεδρε 

Επειδή κάθε χρόνο στην επετειακή εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, προσκαλείτε τιμητικά και τους αγωνιστές/τριες  της αντιδικτατορικής αντίστασης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν φέτος θα καλέσετε  και τους υβριστές  της  αντιδικτατορικής  αντίστασης, όπως την κυρία Μιχαηλίδου Δόμνα.

Με τον προσήκοντα σεβασμό

Οι  Αγωνιστές/τριες

...

Άξιος ο μισθός της και κατάλληλη για την απομόρφωση και τον σκοταδισμό της νέας γενιάς που φαίνεται να είναι και από τους βασικούς στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search