• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έπεσε ολόκληρη η οροφή σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου!

August 03, 2023 1324

Έπεσε η οροφή σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα.

«Ευτύχημα» αποτελεί το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν κλείσει διότι είναι πιθανό να θρηνούσαμε θύματα. Τι αναφέρει ο δήμος Μαραθώνα.

 Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όταν κατέρρευσε η ψευδοροφή της ΣΤ’2 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, στη διάρκεια μαθημάτων, ευτυχώς όμως σε ώρα διαλείμματος.

"Το λιγότερο εγκληματική ενέργεια και ανευθυνότητα πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας...
Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα!! Αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

ΟΡΟΦΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
"Το λιγότερο εγκληματική ενέργεια και ανευθυνότητα πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας...
Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα!!
Η οροφή της Έκτης τάξης κατέρρευσε μετά από εργασίες που είχαν γίνει μέσω του ενεργειακού προγράμματος που είχε ενταχθεί το σχολείο.
Έχουμε ενημερώσει κάθε αρμόδιο και περιμένουμε τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.
Το άνοιγμα του σχολείου θα γίνει εφόσον γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την ασφάλεια των παιδιών μας και των δασκάλων".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πάντως ο Δήμος Μαραθώνα αναφέρεται:

Στα πλαίσια του έργου που εκτελείται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα, σημειώθηκε πτώση ψευδοροφής σε μια αίθουσα.

Άμεσα οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες μαζί με τον ανάδοχο ξεκίνησαν ενδελεχή έλεγχο όλων των κατασκευών του έργου, για να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα και ασφάλεια των εγκαταστάσεων πριν τη νέα σχολική χρονιά.

Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για τα σχολεία των παιδιών μας και θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες.

Επίσης, στο σχολείο στον Βαρνάβα βρέθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαραθώνα, Σπύρος Ηλίας, μετά από πρωτοβουλία του οποίου κλήθηκε η Αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός. Αυτή την ώρα η αρμόδια υπηρεσία του δήμου πραγματοποιεί αυτοψία για να διαπιστώσει τους λόγους της κατάρρευσης.

Σχολεία - παγίδες θανάτου

Σχολεία - παγίδες και αυτοαξιολογημένα στα οποία παραμονεύει ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μαθητών - καθηγητών - γονιών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) το 2019, το 67% των παιδικών σταθμών δεν πληροί βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας, το 72% δεν έχει προαύλιο, το 26% στεγάζεται σε πολυκατοικίες, ενώ το 27% των τάξεων δεν έχει καν παράθυρα. Στην πλειονότητά τους τα νηπιαγωγεία είναι ακατάλληλα για την πολύωρη παραμονή των παιδιών καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για ξεχωριστούς χώρους σίτισης και ξεκούρασης, ενώ σε εκείνα τα νηπιαγωγεία που συστεγάζονται με δημοτικά σχολεία σημειώνονται σοβαρά προβλήματα συναυλισμού με τα μεγαλύτερα παιδιά.

Με στοιχεία της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές), το 50% των σχολικών κτιρίων είναι ηλικίας μεταξύ 30 έως 50 ετών και μόνο στο 5% από αυτά έχουν γίνει σημαντικές εργασίες συντήρησης. Πολλά σχολικά κτίρια δεν έχουν ελεγχθεί από πλευράς στατικής επάρκειας, δεν πληρούν τις απαραίτητες απαιτήσεις πυροπροστασίας, ενώ στο 65% υπάρχουν σημαντικές φθορές και κακοτεχνίες.

Τα παραπάνω ποσοστά περιγράφουν αριθμητικά τα προβλήματα που πηγάζουν από την περικοπή των δαπανών για την Παιδεία, οι οποίες την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά 40%.

Δραπανι-φόρος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search