• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Στηρίζουμε την κινητοποίηση για την ειδική αγωγή Πέμπτη 31/8 7μμ στο Υπ. Υγείας

August 30, 2023 514

Αριστοτέλης: Κινητοποίηση για την ειδική αγωγή Πέμπτη 31/8 7μμ στο Υπ. Υγειας

Στηρίζουμε την κινητοποίηση στο υπουργείο υγείας που καλεί η ΣΕΕΑν και σύλλογοι γονέων ειδικών σχολείων. Οι μαθητές με αναπηρία/ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξακολουθούν με διαχρονική κρατική ευθύνη να στερούνται ασφαλών και κατάλληλων σχολείων  (ειδικών και γενικών),  το κατάλληλο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που θα αντιμετωπίζει με επάρκεια τις ανάγκες τους (εκπαιδευτικές, κοινωνικές, συναισθηματικές, κινητικές και ιατρικές). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 6ο ειδικό νηπιαγωγείο. Το 6ο ειδικό νηπιαγωγείο είναι το μόνο ειδικό νηπιαγωγείο σε όλο τον δήμο της Αθήνας και είναι υπερπλήρες από παιδιά τα τελευταία χρόνια. Τελικά δημοτική αρχή και ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα παιδιά της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε κοντέινερ γενικών νηπιαγωγείων που είχαν τοποθετηθεί ως άλλη «προσωρινή» λύση για την δίχρονη προσχολική αγωγή εντελώς ακατάλληλα και χωρίς καμία προϋπόθεση για την στήριξη ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Οι μαθητές και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν την απαξίωση των αναγκών τους, την ιδιωτικοποίηση πλευρών της ειδικής εκπαίδευσης που δικαιούνται (ιδιώτες ειδικοί βοηθοί επειδή η πολιτεία ακολουθεί εκπτωτικές λογικές στις προσλήψεις μοιράζοντας εκπαιδευτικούς, ΕΒΠ και νοσηλευτικό προσωπικό σε 2 ή και περισσότερους μαθητές), την υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων με την υποχρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων, την τεράστιες ελλείψεις  σε προσωπικό και τα αναχρονιστικά κτίρια που εγκυμονούν κινδύνους από την παλαιότητά τους και την έλλειψη των κατάλληλων προδιαγραφών λειτουργίας τους.

Την ίδια στιγμή τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες βλέπουν τις θεραπείες τους να περικόπτονται, απειλείται με κλείσιμο το μοναδικό τμήμα για παιδιά με ανοσοανεπάρκεια στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και έκλεισε το κέντρο για παιδιά με διαβήτη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Απαιτούμε ΚΑΝΕΝΑ κόψιμο στα αιτήματα της ΠΣ. Η παράλληλη στήριξη δίνεται ένας-προς-έναν εκπαιδευτικό και παιδί και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών είναι ευθεία βολή στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών.
  • ίδρυση νέων Τ.Ε. /λειτουργία/ στελεχωση τουλάχιστον 1 Τ.Ε. σε κάθε σχολείο 
  • Ο δήμος οφείλει να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες ΤΩΡΑ σε κτήρια που θα ανακαινίσει άμεσα και να προχωρήσει σε ένα μεγάλου εύρους πρόγραμμα ανέγερσης σχολικών κτηρίων.
  • Ο δήμος να βρει τώρα τους κατάλληλους χώρους για να στεγαστούν τα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Ασφαλή και κατάλληλα κτίρια για τα ειδικά σχολεία 6ο ειδικό νηπιαγωγείο, ΕΛΕΠΑΠ, 10ο Αθηνών, 6ο ΔΣ Αθηνών, πολλαπλά αναπήρων Αιγάλεω, ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης, ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου κλπ
  • Άμεση λειτουργία των, ιδρυμένων στα χαρτιά, δημόσιων σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (Ειδικό σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας και Βύρωνα, 1ο ΕΕΕΚ Αθήνας)
  • Ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς τα ειδικά σχολεία, με ευθύνη της περιφέρειας
  • Πλήρη κάλυψη σε όλο το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμους μαζικούς διορισμούς αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολογίου του ΣΥΡΙΖΑ, καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ/ συνέντευξη.
  • Κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας σε δημόσια σχολεία (ιδιώτες ειδικοί βοηθοί) που οι γονείς πληρώνουν για να γίνει δεκτό το παιδί τους στο σχολείο επειδή το κράτος επιλέγει να μην παρέχει δημόσια στήριξη στις ανάγκες του παιδιού τους.
  • 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία και γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών μπροστά στις μεγάλες απαιτήσεις του χειμώνα του 2022-2023
  • Διπλασιασμός των πούλμαν ώστε να μειωθούν οι μεταφερόμενοι μαθητές ανά όχημα. Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν σχολικές μεταφορές με οχήματα που να είναι αποκλειστικής χρήσης από τα σχολεία.
  • Πλήρης στελέχωση από μόνιμο προσωπικό, κατάλληλη στέγαση, διάθεση επιστημονικών εργαλείων στα ΚΕΔΑΣΥ ώστε να μπορούν να επιτελούν το επιστημονικό έργο ολόπλευρα, χωρίς καθυστερήσεις για όσα παιδιά το χρειάζονται.
  • Η διάγνωση και αξιολόγηση πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα ώστε να είναι πιο ουσιαστική και αποτελεσματική η παιδαγωγική και επιστημονική παρέμβαση.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 

        Τάσσου Δήμητρα                              Έλενα Πετροπούλου

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search