• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απεργία διάρκειας ξεκινούν οι χιλιανοί εκπαιδευτικοί

August 31, 2023 603

Ανάμεσα στα αιτήματά τους η επανόρθωση του «ιστορικού χρέους» που το χιλιανό κράτος χρωστάει στους δασκάλους εδώ και αρκετά χρόνια

Την Τρίτη, περισσότεροι από 100.000 Χιλιανοί δάσκαλοι θα ξεκινήσουν μια εθνική απεργία επ’ αόριστον, αφού δεν έλαβαν καμία απάντηση στα αιτήματά τους από τη διοίκηση του προέδρου Γκάμπριελ Μπόριτς.

Ο πρόεδρος του Teachers College Carlos Diaz επιβεβαίωσε την απεργία μετά από συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Nicolas Cataldo, ο οποίος υποσχέθηκε να δώσει νέα απάντηση στα αιτήματά τους.

Η εθνική απεργία εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το 54% των μελών των σωματείων των εκπαιδευτικών. Περίπου 5.000 σχολεία αναμένεται να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επίσης καλύτερες συνθήκες εργασίας, να σταματήσει η διπλή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και να καταβληθούν τα επιδόματα συνταξιοδότησης που έχουν καθυστερήσει. Ένα άλλο από τα αιτήματα είναι να μπει τέλος στο φόρτο του διδακτικού έργου και η αναθεώρηση του μοντέλου πλήρους σχολικής ημέρας.

Μεταξύ των αιτημάτων των Εκπαιδευτικών για την αναστολή της απεργίας είναι η αποκατάσταση του «ιστορικού χρέους» που το χιλιανό κράτος οφείλει στους δασκάλους εδώ και αρκετά χρόνια.

Το «ιστορικό χρέος» αναφέρεται στην απώλεια μισθών που υπέστησαν οι δάσκαλοι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας του Augusto Pinochet (1973-1990), η οποία μεταβίβασε τη διοίκηση των δημόσιων σχολείων στους δήμους και έθεσε τους δημόσιους εκπαιδευτικούς στον κώδικα ιδιωτικής εργασίας.

Εξαιτίας αυτών των αποφάσεων, περίπου 70.000 εκπαιδευτικοί έχασαν αναπροσαρμογές μισθών και άλλα νομικά επιδόματα που δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα.

πηγή: telesurenglish.net

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search