• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις στη ΔΙΔΕ Πειραιά

September 22, 2023 868

 

Για μια ακόμη φορά δεκάδες καθηγητές του Πειραιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά και συγκεντρώθηκαν στις 12 το  μεσημέρι σήμερα κάτω από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Ο ΔΔΕ Πειραιά για μια ακόμη φορά είχε φύγει από το γραφείο του.

Για περίπου δυο ώρες οι περιοχή σείονταν από τα συνθήματα των εκπαιδευτικών που καταδίκαζαν τις διώξεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ελμε πειραιά

Ακούστηκαν διάφορα συνθήματα, όπως:

Με διώξεις και βία δε γίνεται Παιδεία

Όσοι ονειρεύονται τα σχολειά στρατώνες - Απάντηση θα πάρουν με μαζικούς αγώνες!

Δεν ήταν και δεν είναι τα σχολειά στρατώνες - Η λύση στον αυταρχισμό είναι οι αγώνες!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει

Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές ενάντια στις διώξεις και τις περικοπές

Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι μαζί με τον λαό αντίσταση και πάλη!

Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία – Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία!

Οι μαζικοί αγώνες μπορούν και θα νικήσουν την επίθεση θα σταματήσουν!

Κάτω τα χέρια από την απεργία τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία.

Διώξεις βία καταστολή - Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί!

Στους μαζικούς αγώνες η προοπτική - Όχι στα παζάρια και την υποταγή!

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, πλήθος, οδός και κείμενο 

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλίας Πατίδης κατήγγειλε το μπαράζ των διώξεων του ΔΔΕ ενώ ο Γιώργος Καββαδίας και ο Νεκτάριος Χατζηανδρέου χαιρέτισαν την συγκέντρωση (https://drive.google.com/file/d/1-BrAZUBX4GkP_Nd6ZzPcx_9-FPB5Ba3T/view)

Και άλλα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στη βιομηχανία διώξεων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά! Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» της δίωξης επτά εκπαιδευτικών με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος διώξεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι μάλιστα η τρίτη φορά  μέσα στο ίδιο έτος που ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Γιώργος Καββαδίας διώκεται πειθαρχικά από τον ΔΔΕ Πειραιά. Τώρα η κατηγορία δεν είναι η συμμετοχή σε κάποια κινητοποίηση, αλλά η δημόσια διατύπωση απόψεων στο διαδίκτυο! 

Και δεν είναι ο μόνος! Νέα παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον λόγο που είχε παραπεμφθεί και την πρώτη φορά (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής), έλαβε ο συνάδελφος Νεκτάριος Χατζηανδρέου. Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του άσκησε κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ Πειραιά να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και παραπέμφθηκε εκ νέου με την ίδια κατηγορία!! (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής).

ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΗΣ;

Η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘΑ, ότι «βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης», θεωρείται πλέον «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή». Το να υποστηρίζεις ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές «τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό» ή αν καταγγέλλεις «την απαξίωσή τους, την ελλιπή χρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» φαίνεται πως είναι θέσεις που δεν μπορούν να διατυπωθούν.

Από πότε οι απόψεις και η κριτική συνιστούν ποινικό αδίκημα και θεωρούνται «κακόβουλη κριτική στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής» και αποτελούν «απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» κατά του υπουργού Παιδείας;  Είναι προφανές ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και άσκησης κριτικής.  

Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία, να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη. Καταγγέλλουμε τη στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά ,που επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στο αυτονόητο αυτό δικαίωμα.  Οι απανωτές παραπομπές στο Πειθαρχικό, ακόμα και για τη διατύπωση μιας (ξεκάθαρα) πολιτικής – συνδικαλιστικής άποψης, ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Οι διώξεις ωστόσο δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, δεν αφορούν μόνο στους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και καταστολής οποιασδήποτε φωνής θέλει να αντισταθεί στην επίσημη πολιτική.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο ΓΚ και στον ΝΧ, όπως και σε όλους του συναδέλφους που βρίσκονται υπό το καθεστώς δίωξης.

Η δύναμή μας βρίσκεται στους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες. Δε μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης που επιχειρείται. Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας.

Να θυμίσουμε την καταγγελία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τον Ιούνιο

«Έξι θρασύδειλες διώξεις μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία!

Η μαζική αντίσταση - διεκδίκηση είναι η απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων από τον ΔΔΕ Πειραιά, την κυβέρνηση και το κράτος

Νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων στήνεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς ακόμα μια φορά στον Πειραιά! Με τηλέφωνα από το Πειθαρχικό Τμήμα τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία καλούνται συνάδελφοι να παραβρεθούν στη ΔΔΕ.

Οι τέσσερις (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) συνάδελφοι, είναι μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά. 3 σύντροφοί μας μέλη της ΕΑΑ (Ακρίτας Καλούσης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Καββαδίας Γιώργος -μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ-) και μια συναδέλφισσα μέλος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Οι συνάδελφοι καλούνται σαν «κατηγορούμενοι»(!) για την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις PISA στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου και παραπέπονται, όπως φαίνεται, στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αποτελεί το επόμενο βήμα μετά τη διαδικασία προανάκρισης που γινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα και κλιμάκωση των διώξεων και της τρομοκρατίας.

Στους άλλους δύο συντρόφους μας, Παναγιώτη Χουντή και Ζήση Γκέρτσο, μέλη της ΕΑΑ, επαναφέρουν τις αντιδραστικές - χουντικής έμπνευσης διατάξεις του Δ.Κ. περί «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», για να ασκήσουν διώξεις καθαρά φρονηματικές. Φυσικά πρόκειται για την.... ανάρμοστη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό. Με πρωτοβουλία της ΔΔΕ επιδιώκεται, πέρα από τη δικαστική ομηρία τους (που έχει πολιτικά αναβαθμιστεί με την παραπομπή τους στο Εφετείο), να παραπεμφθεί η υπόθεση στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής, ώστε να.... «συνετιστούν» ανάλογες συμπεριφορές συμμετοχής σε διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες στο μέλλον!

Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που στήθηκε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεται και κλιμακώνεται αξιοποιώντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς όπως φαίνεται!»

Τι πρέπει να γίνει

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό να καταγγείλουν την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του ΔΔΕ Πειραιά.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πάρουν τώρα θέση απέναντι στις απανωτές προκλητικές ενέργειες του ΔΔΕ.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στον Γ. Καββαδία, τον Ν. Χατζηανδρέου και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να οργανώσει Παναττική κινητοποίηση στη ΔΔΕ Πειραιά με στόχο να αρθούν οι διώξεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search