• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

October 04, 2023 181

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Συνοπτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ (3/10/2023)

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 3/10 αποφάσισε τα εξής:

1) Υπερψηφίστηκε εφ’ όλης της ύλης εισήγηση με εκτιμήσεις για τη συγκυρία, το βάθεμα της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ιεράρχηση των διεκδικήσεων και των αιτημάτων του κλάδου, καθώς και πρόγραμμα αγώνα. Απευθύνει κάλεσμα προς ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για τη διαμόρφωση αγωνιστικού προγράμματος δράσης που θα απαντάει στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο κι ο εκπαιδευτικός. Στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλλουν μέσω συνεχών διώξεων εκπαιδευτικών από κράτος, ΔΔΕ (Πειραιάς, Αθήνα, κ.ά.) απαντάμε με τους αγώνες μας και με απεργιακή κινητοποίηση (τρίωρη στάση) μαζί με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στις 24/10 (καλούμε να πάρουν αποφάσεις ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ). Απευθύνεται προς τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για πανελλαδική συνάντηση συντονισμού στις 11 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. για να συζητήσουν τον προγραμματισμό δράσεων, κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών στη βάση των αποφάσεων των σωματείων μας (αποστέλλουμε την απόφαση στα σχολεία).

2) Υπερψηφίστηκε απόφαση, στη βάση των ανακοινώσεων του ΔΣ της ΕΛΜΕ και προτάσεων που κατατέθηκαν, για να σταματήσουμε την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής από όλες τις διαδικασίες (ομάδες δράσης, μέντορες, συντονιστές, ατομική αξιολόγηση), και με τις διεκδικήσεις του κλάδου κατά της αξιολόγησης να περιέχονται στα βασικά αιτήματα του συνολικού αγώνα των σωματείων μας. Δίνουμε τη μάχη ενιαία και με την ίδια μορφή αγώνα γιατί η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών τροφοδοτείται και από τις τρεις διαδικασίες της αξιολόγησης που επιδιώκουν να επιβάλλουν (θα αποσταλεί η απόφαση στα σχολεία).

3) Για να σταματήσουμε τις αυθαίρετες οδηγίες επιβολής 30ωρου εργασίας στα σχολεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπερψηφίστηκε απόφαση, στη βάση των ανακοινώσεων του ΔΣ της ΕΛΜΕ και προτάσεων που κατατέθηκαν. Αυθαίρετες εφημερίες αναπλήρωσης και εφημερίες σε ώρες διδασκαλίας του σχολείου, εντολές (συστάσεις τις ονόμασε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης) να στέλνονται ονόματα των εφημερευόντων στη διεύθυνση, δεν προβλέπονται από καμία εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ, ούτε γραπτή απόφαση της Διεύθυνσης. Με τις απαράδεκτες προσπάθειες της Διεύθυνσης, με τη συνδρομή πρόθυμων Διευθυντών σχολείων και συμβούλων προσπαθούν να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς για να μην υπάρχουν φωνές και αντιδράσεις στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και στα έργα και τις ημέρες τους, την αδιαφάνεια, τα βολέματα και τις εξυπηρετήσεις της διοίκησης και της παραδιοίκησης της ΔΑΚΕ (θα αποσταλεί η απόφαση στα σχολεία).

4) Για τα κενά στα σχολεία και τις χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας υπερψηφίστηκε απόφαση, στη βάση των ανακοινώσεων του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Η κυβέρνηση ούτε διορίζει μόνιμους εκπαιδευτικούς, ούτε προσλαμβάνει τον απαραίτητο αριθμό αναπληρωτών με άμεσες συνέπειες στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και την εργασία των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και μόνιμων) (θα αποσταλεί η απόφαση στα σχολεία).

5) Για τις παρατυπίες στις τοποθετήσεις σε όλες τις κατηγορίες (υπεράριθμοι, διάθεση, αποσπασμένοι, αναπληρωτές) από Διεύθυνση και κομματικά ελεγχόμενο ΠΥΣΔΕ

υπερψηφίστηκε απόφαση, στη βάση των ανακοινώσεων του ΔΣ της ΕΛΜΕ (θα αποσταλεί η απόφαση στα σχολεία).

6) Συνεχίζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη με συγκέντρωση χρημάτων από τα σχολεία, που θα αποσταλούν στις ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας οι οποίες, σε συνεννόηση με τους συλλόγους διδασκόντων στις πληγείσες περιοχές, θα τα διαθέσουν για τα αναγκαία είδη για μαθητές, τους γονείς τους, εκπαιδευτικούς και σχολεία.

Για το Δ.Σ.

 

 

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search