• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Μπάτε σκύλοι, αλέστε» η κατάσταση στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Τρομερές παραβιάσεις ...

November 02, 2023 902

«Μπάτε σκύλοι, αλέστε» η κατάσταση στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Τρομερές παραβιάσεις του νόμου από εργοδότες με την ανοχή της διοίκησης

Καταγγελία για τρεις βαρύτατες υποθέσεις παρανομίας υπό την «σκέπη» των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης, στις οποίες καταλογίζει ότι «διευκολύνουν» παρανομίες των ιδιωτικών σχολείων, πάντοτε εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, έκανε σήμερα η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ)

Η Ομοσπονδία μάλιστα καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο να παρέμβει για να εξετασθούν άμεσα οι δυσώδεις αυτές υποθέσεις, αλλά για να ελεγχθούν πειθαρχικά οι ουσιαστικοί συμμέτοχοι της εργοδοτικής παρανομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης που, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όχι μόνο αρνούνται να ασκήσουν τον εποπτικό τους ρόλο, αλλά ταυτόχρονα «διευκολύνουν» παρανομίες των ιδιωτικών σχολείων, πάντοτε εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών! Η ΟΙΕΛΕ υποχρεώνεται να δώσει στη δημοσιότητα τρεις βαρύτατες υποθέσεις παρανομίας υπό την «σκέπη» των συγκεκριμένων Διευθύνσεων και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει για να σταματήσει η αδιανόητη αυτή κατάσταση.

Υπόθεση 1η: Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μειώνει παράνομα και μονομερώς, χωρίς (όπως προβλέπει ο νόμος) την παραίτηση εκπαιδευτικού ή τη μείωση τάξης/τμήματος, το ωράριο εκπαιδευτικού μετά από πρόταση του σχολείου. Δέον να σημειωθεί ότι η βλαπτική, μονομερής μεταβολή ωραρίου απαγορεύεται ρητά ακόμη και από την κοινή εργατική νομοθεσία. Με αυτή την τακτική η Διεύθυνση κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής να μειώνουν μονομερώς, χωρίς κανένα λόγο, το ωράριο των συναδέλφων με στόχο να μειώνεται το εργασιακό κόστος ή/και να τακτοποιούνται «ρουσφέτια» κάποιων ιδιοκτητών.

Υπόθεση 2η: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αρνείται να ελέγξει ιδιωτικό νηπιαγωγείο που προσέλαβε εκπαιδευτικό και, σύμφωνα με την καταγγελία της στον ΣΙΕΛΒΕ, την υποχρέωσε είτε να επιστρέφει 500 (!!) ευρώ από το μισθό της στο χέρι του εργοδότη, είτε να παραιτηθεί!


Υπόθεση 3η: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αρνείται να ελέγξει ιδιωτικό νηπιαγωγείο που αρχικά δυσφόρησε στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εκπαιδευτικό και στη συνέχεια, μόλις αυτή επέστρεψε στην εργασία της, υπέστη κακοποιητική συμπεριφορά από τον εργοδότη και η σύμβασή της καταγγέλθηκε! Και στις δύο αυτές υποθέσεις η Διεύθυνση, αν και υποχρεωμένη να εκκινήσει άμεσα πειθαρχικό έλεγχο, «κρύφτηκε» πίσω από την …εργατική νομοθεσία και ένιψε τας χείρας της!

Χαρακτηριστική της διαχρονικής ανοχής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Αν. Θεσσαλονίκης και της ανύπαρκτης εποπτείας της στα ιδιωτικά σχολεία η υπόθεση ιδιωτικού νηπιαγωγείου που παρανομούσε επί σειρά ετών εις βάρος εκπαιδευτικού, καταβάλλοντάς της περίπου το ήμισυ των νόμιμων αποδοχών επί 90 και πλέον μήνες (υποτίθεται ότι η Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν δέσμια αρμοδιότητα μηνιαίου ελέγχου των μισθοδοτικών καταστάσεων…). Η Διεύθυνση καμώθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτε – και φυσικά δεν έπραξε τίποτε - για να εφαρμοστεί ο νόμος και τελικά η συνάδελφος δικαιώθηκε, μετά από τεράστιες οικονομικές και ψυχολογικές θυσίες, στα δικαστήρια καθώς ο ιδιοκτήτης υποχρεώθηκε να τής καταβάλει ποσό άνω των 60 χιλιάδων ευρώ! Πώς άραγε αξιολογεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας τις υπηρεσίες της;

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο εκπαιδευτικό βασίλειο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Θα ήταν προτιμότερο οι υπεύθυνοι των Διευθύνσεων να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία καλούν τους ιδιοκτήτες να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας στα ιδιωτικά σχολεία από αυτή την υποκριτική στάση της «διακριτικής» μη εποπτείας.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο να παρέμβει για να εξετασθούν άμεσα οι δυσώδεις αυτές υποθέσεις, αλλά για να ελεγχθούν πειθαρχικά οι ουσιαστικοί συμμέτοχοι της εργοδοτικής παρανομίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search