• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΣΕΦΙΕ: Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη

December 02, 2023 627

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στα Εκπ/ρια Φρυγανιώτη!

ΣΕΦΙΕ: Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις των τριών συναδέλφων μας στα Εκπ/ρια Φρυγανιώτη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος συνεχίζει αγωνιστικά και στέκεται δίπλα στους τρεις συνάδελφους εκπαιδευτικούς, πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας που με αστείες προφάσεις και δικαιολογίες απολύθηκαν αναίτια από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη όπου εργάζονταν.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς φέτος, με το έργο που είχαμε δει και πέρυσι, κατ΄εφαρμογήν του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση (4713/2020) απολύθηκαν δύο συνάδελφοι μας «αναιτιωδώς». Εννοείται, βέβαια, ότι καθόλου αναιτιωδώς δεν απολύονται. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή των δύο εκπαιδευτικών που απολύθηκαν στις 29/6 από τα «Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη», οι οποίοι έκαναν το «ατόπημα» να απεργήσουν τον Μάρτη, όταν όλη η Ελλάδα απεργούσε και κατέβαινε στους δρόμους ενάντια στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Σε αυτές τις απολύσεις, ήρθε να προστεθεί την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη η μη επαναπρόσληψη, μετά από 5 χρόνια εργασίας, στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, μίας ακόμη συναδέλφου η οποία συμμετείχε κι αυτή στις απεργίες του περασμένου Μάρτη. Η συνάδελφος είναι πρόεδρος του σωματείου μας και για την απόλυση της ενημερώθηκε 1 Σεπτέμβρη όταν παρουσιάστηκε στο σχολείο όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί. Μπαίνει στο στόχαστρο το σωματείο και η οργανωμένη δράση των εργαζομένων.

Αυτή την ώρα λοιπόν που ο λαός και οι εργαζόμενοι βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, που αδιαφορούν πλήρως για τους κόπους, τις αγωνίες και την ίδια μας την επιβίωση, η επίθεση από πλευράς συστήματος δεν έχει τελειωμό. Ανάμεσα σε πυρκαγιές και πλημμύρες κι ενώ ο λαός μετράει ήδη δεκάδες νεκρούς, θύματα της δολοφονικής αυτής πολιτικής, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε τον αντεργατικό νόμο Γεωργιάδη. Νόμο – ταφόπλακα σε όποια εργασιακή κατάκτηση. Πολύτιμος σύμμαχος της η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία «δεν χρειάζεται απεργία».

Την εργοδοτική ασυδοσία, όμοια με των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, έρχεται να στηρίξει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νόμο – έκτρωμα του Γεωργιάδη, που πατάει πάνω στους προηγούμενους ν. Βρούτση – Αχτσιόγλου και ν. Χατζηδάκη, ώστε από τη μία να ενισχύσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και των ιδιοκτητών Σχολείων και Φροντιστηρίων, και από την άλλη να εξασφαλίσει ότι δεν θα κουνιέται φύλλο. Ο νέος αντεργατικός νόμος θεσμοθετεί την 6ήμερη εργασία για σχεδόν κάθε βιομηχανία, το καθημερινό 13ωρο, τις συμβάσεις σε δύο εργοδότες χωρίς να λογίζονται οι απαιτήσεις, τις συμβάσεις «κατά παραγγελία», απολύσεις χωρίς να λογοδοτεί η εργοδοσία πουθενά. Ποινικοποιεί τον ταξικό συνδικαλισμό και φέρνει φυλάκιση σε απεργούς, που περιφρουρούν την απεργία.

Για όλα αυτά αλλά και για μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στις τρεις απολύσεις, για την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων και την υπεράσπιση του Σωματείου μας και τους δικαιώματος μας να συνδικαλιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε, καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης να αγωνιστούν πλατιά για την ανάκληση των απολύσεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search