• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κανένα μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων - Απροστάτευτη η εκπαιδευτική κοινότητα στην έξαρση covid και άλλων ιώσεων.

January 09, 2024 586

Κανένα μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων. Απροστάτευτη η εκπαιδευτική κοινότητα στην έξαρση covid και άλλων ιώσεων.

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλει ότι για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων covid που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Αντί μέτρων δημοσιεύονται «συστάσεις» προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, που όμως είναι ανεφάρμοστες χωρίς την σχετική πρόνοια.

«Η σύσταση να μην πηγαίνουν στα σχολεία όσοι/ες νοσούν δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού το ΥΠΑΙΘΑ δεν προβλέπει καμία ημέρα άδειας για νοσούντες εκπαιδευτικούς, ούτε καν για όσους/ες αποτελούν ευάλωτες ομάδες λόγω άλλων ασθενειών. Ομοίως, συστήνεται η απολύμανση με αντισηπτικά, την ώρα που δεν έχουν προμηθεύσει κανένα σχολείο σε όλη τη χώρα με αντισηπτικά, μάσκες και τεστ, ούτε φυσικά έχουν προβλέψει κάποιο σχετικό κονδύλι...», τονίζει η Ομοσπονδία

Ολη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ
Για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων covid που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Αντί μέτρων δημοσιεύονται «συστάσεις» προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, που όμως είναι ανεφάρμοστες χωρίς την σχετική πρόνοια.

Η σύσταση να μην πηγαίνουν στα σχολεία όσοι/ες νοσούν δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού το ΥΠΑΙΘΑ δεν προβλέπει καμία ημέρα άδειας για νοσούντες εκπαιδευτικούς, ούτε καν για όσους/ες αποτελούν ευάλωτες ομάδες λόγω άλλων ασθενειών. Ομοίως, συστήνεται η απολύμανση με αντισηπτικά, την ώρα που δεν έχουν προμηθεύσει κανένα σχολείο σε όλη τη χώρα με αντισηπτικά, μάσκες και τεστ, ούτε φυσικά έχουν προβλέψει κάποιο σχετικό κονδύλι. Η κατάσταση με το ελλιπές προσωπικό καθαριότητας των σχολείων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα σε καμία περίπτωση να μην επαρκούν για την αποτελεσματική απολύμανση των χώρων των σχολείων.

Η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται παντελώς αδιάφορη ως προς την προστασία την εκπαιδευτικής κοινότητα και δείχνει να θεωρεί εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες αναλώσιμους/ες. Μας συνιστά όμως να ανοίγουμε τα παράθυρα…

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσουν τα σχολεία με υγειονομική ασφάλεια!

Δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search