• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έκτη βδομάδα πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, Πέμπτη 15/2

February 15, 2024 690

Φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών-ερευνητών-διοικητικών, σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων, μαθητές, συνδικαλιστικά σχήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις, καλούν σε νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Πέμπτη 15/2 – την έκτη κατά σειρά από αρχές Ιανουαρίου.

Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα, οι φοιτητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς αλλά και πολλούς πανεπιστημιακούς -που ολοένα αυξάνονται, καθώς ήδη πάνω από 500 έχουν υπογράψει κείμενο εναντίον των ιδιωτικών ΑΕΙ- «βουλιάζουν την πόλη» σήμερα το μεσημέρι, με το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων για να βροντοφωνάξουν ηχηρό «όχι» στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχουν δηλώσει συμμετοχή φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών. Για το λόγο αυτό προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Και η ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 15/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ο αγώνας κλιμακώνεται

«Ο αγώνας κλιμακώνεται, να μη λείψει κανείς. Το νομοσχέδιο έχει μπει σε διαβούλευση - η πλειοψηφία το έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, τη Δευτέρα δίνουμε ξανά μαζική, μαχητική απάντηση», δηλώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που υλοποιούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματά τους με βάση τις αποφάσεις που πήραν στην πανελλαδική συνάντηση συντονισμού που έκαναν την περασμένη Πέμπτη, μετά το τεράστιο πανελλαδικό τους συλλαλητήριο που συντάραξε το κέντρο της Αθήνας για ώρες.

Στο μεταξύ, οι φοιτητικές καταλήψεις συνεχίζονται με πάνω από 150 Τμήματα σε όλη τη χώρα να παραμένουν υπό κατάληψη. Οι φοιτητές απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους και όλες. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ και την «Μπολόνια». Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους. Κατάργηση της ΕΒΕ. Παράλληλα οι φοιτητές καταγγέλλουν τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας για διαδικτυακές εξετάσεις

Αποκρούοντας τη λυσσαλέα επίθεση όλου του συστημικού μπλοκ εξουσίας (κυβέρνηση, δικαστές, αστυνομία, κρατικός μηχανισμός), οι φοιτητ(ρι)ες συνεχίζουν τις καταλήψεις, σωματεία καλούν σε στάσεις εργασίας (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΣΜΤ) και αναμένεται να κατακλύσουν εκ νέου τους δρόμους πολλών πόλεων: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Ξάνθη…

ΑΘΗΝΑ: 12:00 Προπύλαια
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12:00 Καμάρα
ΠΑΤΡΑ: 11:00 Παράρτημα, 12:00 Πλ.Βασ. Γεωργίου Α’
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 12:00 Περιφέρεια
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 12:00 Πλ. Ελευθερίας
ΡΕΘΥΜΝΟ: 12:00 Δημαρχείο
ΚΕΡΚΥΡΑ: 12:00 Πλ. Ψυχιατρείου
ΞΑΝΘΗ: 18:00 Πλ. Δημοκρατίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search