• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τις απειλές Δ. Μαρκόπουλου σε καθηγητή: Θεωρούν πως μπορούν να επιβάλουν τον δικό τους νόμο

February 19, 2024 902

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών εκπαίδευσης αναφέρεται στο περιστατικό απειλών από τον βουλευτή της Ν.Δ. -χωρίς να τον κατονομάζει- κατά καθηγητή, σημειώνοντας ότι το επεισόδιο «κάθε άλλο παρά παρεξήγηση» ήταν.

 

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τα Τέμπη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε το περιστατικό επιχειρώντας να το υποβαθμίσει, όμως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας με σχετική της ανακοίνωση το επιβεβαιώνει σημειώνοντας ότι «κάθε άλλο παρά παρεξήγηση που διευθετήθηκε μετά από διαφωνία από αυτές που λογικό είναι να υπάρχουν» ήταν.

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρεται σε «υπόθεση σκληρής λεκτικής επίθεσης ισχυρού πολιτικού στελέχους σε εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου ενώπιον δεκάδων εμβροντητων γονέων και συναδέλφων μας» και προσθέτει ότι αυτές οι εξελίξεις «δικαιώνουν την επιμονή της ΟΙΕΛΕ για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του φαινομένου του εκφοβισμού εκπαιδευτικών από γονείς. Από το 2022 η ΟΙΕΛΕ έχει αναδείξει το ζήτημα του γονεϊκού bullying ως ενός τεράστιου κινδύνου για το σχολείο και την εκπαίδευση. Σε πολλά πλέον δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, γονείς προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον γονέων είτε επειδή διαφωνούν για τους βαθμούς είτε με τον πειθαρχικό έλεγχο των παιδιών τους». 

 

«Στην ιδιωτική εκπαίδευση ορισμένοι γονείς θεωρούν πως μπορούν, επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα ή την κοινωνική ισχύ, να επιβάλουν το δικό τους "νόμο" στο σχολείο, αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως υπαλλήλους. Οι λεκτικές ή, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σωματικές, επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι δείγμα βαρύτατης κοινωνικής παθογένειας» υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search