• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Πειραιά (ΦΩΤΟ)

February 21, 2024 1315

«Όχι στον αυταρχισμό και τη διευθυντική αυθαιρεσία»

«Τέχνη σημαίνει ελευθερία – Όχι στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία» Ήταν τα βασικά συνθήματα της δυναμική συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών του Καλλιτεχνικού σχολείου και της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυταρχική, αντισυναδελφική συμπεριφορά της Διευθύντριας που οδηγεί στον εργασιακό εκφοβισμό των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο σχολείο.

 

Προεπισκόπηση εικόνας

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά

«Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν συνάδελφοι/συναδέλφισσες για πολλοστή φορά φέτος, αυτή τη φορά στη μαζικότατη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στο σχολείο την Τρίτη 13/2/2024:

Εκπαιδευτικοί δέχονται συνεχώς απαξιωτικές συμπεριφορές και προσωπικές απειλές (για πειθαρχικές αναφορές σε βάρος τους, για αρνητική αξιολόγηση (Α2), ακόμα και για μη πρόσληψή τους στο σχολείο το επόμενο έτος!), όταν διατυπώνουν διαφορετική γνώμη από εκείνη της Διευθύντριας. Στα πλαίσια αυτά, η Διευθύντρια έφτασε στο σημείο να καταθέσει αναφορά στο Πειθαρχικό της ΔΙΔΕ Πειραιά σε βάρος αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, με ανυπόστατες κατηγορίες. Απαξιωτικές συμπεριφορές, που αγγίζουν ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (έγινε καταγγελία από συγκεκριμένο συνάδελφο που τού ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, γιατί δεν έχει ο ίδιος παιδιά-δεν είναι πατέρας δηλαδή!).

Η Διευθύντρια προσπάθησε, με τους παραπάνω τρόπους, να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, που τάχθηκε υπέρ της απόφασης της ΟΛΜΕ για κατάθεση των ενιαίων κειμένων στην αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, αφού πρώτα ανέβαλε με κάθε ευκαιρία την σχετική συνεδρίαση και αφού είχε ήδη ορίσει συντονιστές ομάδων χωρίς σχετική συνεδρίαση και απόφαση συλλόγου διδασκόντων, με σκοπό να κατατεθούν σχέδια δράσης.

Απαιτεί την αναπλήρωση διδακτικών ωρών, όταν απουσιάζει εκπαιδευτικός, από άλλους εκπαιδευτικούς, σε παράβαση του διδακτικού τους ωραρίου. Ζητά την πραγματοποίηση εφημερίας από εκπαιδευτικούς που έχουν κενό, εν ώρα διδασκαλίας.

Προχωρά με παράτυπο τρόπο σε προσθήκες στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων, αφού αυτό έχει υπογραφεί από τους εκπαιδευτικούς, ενώ έφερε δυσκολίες στην οργάνωση και πραγματοποίηση σχολικών εορτών.

Παρουσιάζει στους/στις μαθητές/μαθήτριες τις δικές της αποφάσεις, σαν αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ζητά από συναδέλφους/συναδέλφισσες να αιτηθούν (εκπαιδευτική;;;) άδεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια σχολικών συμβούλων!».

Προεπισκόπηση εικόνας

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση μετά την απαίτηση του ΔΙΔΕ να δοθούν ονόματα γονιών των μαθητών από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, των οποίων τα παιδιά συμμετείχαν σε αποχή, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με ανακοίνωσή του. Και αυτό αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της τρομοκράτησης και της καταστολής των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων. Άλλωστε ο Πειραιάς εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των διώξεων των εκπαιδευτικών για πολιτικούς, συνδικαλιστικούς λόγους, ακόμα και για το δικαίωμα της έκφρασης άποψης.

Αναλυτικότερα για τα "Έργα και Ημέραι" του ΔΙΔΕ Πειραιά διαβάστε την μπροσούρα με αυτό τον τίτλο σε ηλεκτρονική έκδοση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πατώντας εδώί,

Οι εκπαιδευτικοί όμως, όχι μόνο δε σωπαίνουν και δε συναινούν, αλλά αντιστέκονται κόντρα στη λογική της «διαμεσολάβησης» και τη υποταγής!

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Δραπανι-φόρος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search