• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Φλεβάρη μήνα μετακινούν αναπληρώτρια 20χλμ μακριά!

February 27, 2024 1493

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διευθύνσεις εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν τους αναπληρωτές σαν εργαζόμενους β΄ κατηγορίας. 

Τρανό παράδειγμα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός μετακινήθηκε Φλεβάρη μήνα από το σχολείο τοποθέτησής της (Ταύρος) στην Γλυφάδα! 

Ενώ το σχολικό έτος βρίσκεται στο δεύτερο (και τελευταίο τετράμηνο) την μετακινούν 20 χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο που είχε τοποθετηθεί με βάση τα μόριά της. 

Και βρισκόμαστε, βεβαίως, στην κορυφή του παγόβουνου, καθώς όταν αναφερόμαστε στους  αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μιλάμε για το υβρίδιο του εκπαιδευτικού «βαλίτσα» υπό διαρκή μετακόμιση και αλλαγή «περιβάλλοντος». Εκτός από τη φυσική εξόντωση και την οικονομική εξαθλίωση, αυτό σημαίνει να αγνοεί ο εκπαιδευτικός ακόμα και τα ονόματα των μαθητών του.

Η ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Φλεβάρη μήνα μετακινούν αναπληρώτρια 20χλμ μακριά!

Οι αναπληρωτές–τριες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι με δικαιώματα!

Οι αναπληρωτές –τριες, που κοντεύουν πια να αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του εκπαιδευτικού δυναμικού και καλύπτουν προφανώς πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αντιμετωπίζονται ως παντελώς αναλώσιμοι-ες.

Πέρα από το γεγονός ότι βρίσκονται σε μόνιμη εργασιακή επισφάλεια, έχουν να αντιμετωπίσουν και την εργασιακή περιπλάνηση, το κυνήγι προσόντων, τα άνισα δικαιώματα, τα προβλήματα στέγασης και μετακίνησης.

Αυτοί οι εργαζόμενοι σκόπιμα κρατούνται σε συνθήκες μόνιμης αναπλήρωσης, ώστε να αποτελούν ένα ευάλωτο κομμάτι εκπαιδευτικών.

Τρανό παράδειγμα, αναπληρώτρια συναδέλφισσα μετακινήθηκε Φλεβάρη μήνα από το σχολείο τοποθέτησής της (Ταύρος) στην Γλυφάδα!

Σημειωτέον μάλιστα ότι η συναδέλφισσα βρίσκεται ιδιαιτέρως ψηλά στον πίνακα αναπληρωτών.

Παρά την παραδοχή από τον ‘αιρετό’ ΠΥΣΔΕ Δ' Αθήνας ότι αποτελεί διοικητικό λάθος, ο μη χαρακτηρισμός του κενού στο σχολείο του Ταύρου ως προσωρινού και παρά την δέσμευση ότι θα γίνει προσπάθεια δικαίωσης της συναδέλφισσας, προχώρησαν τελικά στην μετακίνησή της Φλεβάρη μήνα 20χλμ μακριά, στην Γλυφάδα, για 15 ώρες!

Η μετακίνηση της συναδέλφισσας αποτελεί ακόμη μία απόδειξη για την αναλγησία και την αδιαφορία των ΠΥΣΔΕ απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα των αναπληρωτών.

Δείχνει περίτρανα τι σημαίνει αναλώσιμος εκπαιδευτικός στην Ελλάδα του 2024.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος, με επιστροφή της συναδέλφισσας στο σχολείο της, στον Ταύρο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Χωρίς άλλη καθυστέρηση να λυθεί το πρόβλημα που με ευθύνη του ΠΥΣΔΕ δημιουργήθηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διευθύνσεις εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν τους αναπληρωτές σαν εργαζόμενους β΄ κατηγορίας.

Στην Α΄ Αθήνας, ζητήθηκε από αναπληρωτές συναδέλφους/σσες του τακτικού προϋπολογισμού να υπογράψουν παρουσιολόγια (αναδρομικά από την αρχή της χρονιάς), τα οποία συμπληρώνονται αποκλειστικά από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων ΕΣΠΑ.

Δεδομένου ότι αυτό ζητήθηκε αμέσως μετά από τις πρόσφατες καταλήψεις σχολείων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εγείρει εύλογες απορίες και ανησυχία.

Κάτω τα χέρια από τους Αναπληρωτές

Όλοι στον ΑΓΩΝΑ

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 28 Φλεβάρη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search