• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επί 20 λεπτά έμεινε «καρφωμένο» το πόμολο της πόρτας σχολείου στο χέρι 11χρονου μαθητή

March 02, 2024 1515

Σοκ από το απίστευτο συμβάν για εκπαιδευτικούς ακόμη και γιατρούς

Νέα στοιχεία για τον τραυματισμό 11χρονου μαθητή από πόμολο πόρτας, σε σχολείο του Βόλου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το συμβάν έγινε εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, στη διάρκεια του διαλείμματος.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», το παιδί περίμενε 20 λεπτά ακινητοποιημένο στο σημείο μέχρι να φτάσουν πυροσβέστες, αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ.

 
 

Η πόρτα χτύπησε πάνω στον 11χρονο, με το πόμολο να καρφώνεται στο χέρι του, μεταξύ αγκώνα και καρπού. Συμμαθητές του παιδιού, που πηγαίνει στην Α’ Γυμνασίου, ενημέρωσαν άμεσα τους καθηγητές και τη διευθύντρια του σχολείου. Βρήκαν τον μαθητή με το πόμολο «καρφωμένο» στο χέρι του, αλλά αντέδρασαν με ψυχραιμία.

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού ενημέρωσε Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ αλλά και τους γονείς του παιδιού. Οι υπόλοιποι μαθητές απομακρύνθηκαν από τον χώρο του συμβάντος για να μην ταράζονται και στο πλευρό του μαθητή βρέθηκαν καθηγητές αλλά και η ψυχολόγος του σχολείου. Άλλος καθηγητής κρατούσε τον μαθητή από τη μέση για να είναι ακίνητος και να μην προκαλέσει περαιτέρω τραυματισμό στο χέρι του, άλλος του έδινε νερό και όλοι μαζί του μιλούσαν και τον καθησύχαζαν ότι έρχεται βοήθεια.

 

Επί 20 λεπτά της ώρας ο μαθητής βρισκόταν στην πόρτα με το πόμολο καρφωμένο στο χεράκι του, μέχρι να έρθει η πυροσβεστική, η οποία το ξεβίδωσε. Τον μαθητή με το πόμολο να είναι «καρφωμένο» στο χέρι του, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο ακολούθησε η διευθύντρια.

Στο νοσοκομείο το παιδί της συνόδευσε η μητέρα του, η οποία το οδήγησε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και από εκεί μπήκε στο χειρουργείο. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός αγγείων ή νεύρων και την ίδια μέρα, ο μαθητής πήρε εξιτήριο και αναρρώνει στο σπίτι του.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Ο πρωτοφανής τρόπος με τον οποίο τραυματίστηκε μαθητής, που θα επιστρέψει την ερχόμενη Δευτέρα στο σχολείο, έχει προκαλέσει σοκ. 

«Ο μαθητής μας ήταν παλικάρι. Πολύ γενναίος», αναφέρει στο taxydromos.gr για το περιστατικό τραυματισμού η διευθύντρια κ. Μπαλαμώτη. 

 

«Υπέμεινε το 20λεπτο χωρίς να κλαίει, ακούγοντας τις συμβουλές και τα λόγια των καθηγητών του και συνεργαζόμενος απόλυτα μαζί τους για να μην τραυματιστεί περαιτέρω. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έτρεξε ούτε μία σταγόνα αίμα», ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα με την κ. Μπαλαμώτη, το πόμολο δεν είναι αιχμηρό. «Είναι ένα απλό πόμολο με στρογγυλεμένες άκρες. Πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Πώς μπόρεσε να εισχωρήσει στο χέρι του παιδιού», πρόσθεσε.

Χθες, στο σχολείο έγιναν δράσεις με τη συμμετοχή των μαθητών για την πρόληψη ατυχημάτων, ενώ η μητέρα του 11χρονου επικοινώνησε με τη διευθύντρια για να την ευχαριστήσει για τη μέριμνα και τη φροντίδα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search