• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Με κοινό μέτωπο μπορούμε να νικήσουμε! - Όλες -οι στην απεργία και στο συλλαλητήριο!

March 06, 2024 824

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) 

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8/3

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3, 12 μ., Προπύλαια

ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Προεπισκόπηση εικόνας

Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων αλλά και της νεολαίας στην απεργία της 28/2 έδειξε για ακόμα μια φορά ότι λαός και νεολαία δεν θα κάτσουν στα αυγά τους μπροστά στην βαρβαρότητα που επελαύνει. Τα γιγάντια συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας δείχνουν τις διαθέσεις του κόσμου για να αγωνιστεί και να αντιπαλέψει την επίθεση που δεχόμαστε.

Αντίστοιχα και οι συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις αλλά και στην απεργία φώναξαν ότι δεν συναινούν στις αντεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθούνται. Ότι επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επίθεση της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων, της ένταση των ταξικών φραγμών.

Στις 8 Μάρτη η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση του νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θέλει να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα στις δωρεάν δημόσιες σπουδές. Σε ένα μεγάλο προχώρημα στη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αποστειρωμένη από κάθε συλλογική διαδικασία και διεκδίκηση. Το νομοσχέδιο συνοδεύεται από τις απειλές για πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου (το λεγόμενο εθνικό απολυτήριο), όξυνση των ταξικών φραγμών (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ) και στο βάθος ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

Η επίθεση του συστήματος συνοδεύεται και από την απαραίτητη... τρομοκρατία. Ενάντια στις φοιτητικές καταλήψεις ΜΑΤ και τηλεξετάσεις, στους μαθητές πολλαπλούς τρόπους καταστολής των καταλήψεων και στους εκπαιδευτικούς... σύρσιμο στα δικαστήρια! Οι απανωτές ποινικοποιήσεις της απεργίας - αποχής πάνε χέρι χέρι με την ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων και με την υστερία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων και εκπαιδευτικών.

Όλο αυτό το πλαίσιο άλλωστε φανερώνει ότι η μόνη πραγματική ασπίδα που έχουμε απέναντι στην επίθεση του συστήματος είναι η μαζική και αποφασιστική μας συμμετοχή στην πάλη. Δεν υπάρχουν πια αυταπάτες για «κάλυψη» και τερτίπια για να δοθεί αγώνας χωρίς να ενοχλήσουμε.

Στο φόντο όλων αυτών η βρίσκεται και η γενικότερη επίθεση στον λαό και στη νεολαία. Η φτωχοποίηση μέσω της ακρίβειας. Η ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή αλλά και γενικότερα.

Αυτά είναι που παράγει η επίθεση του συστήματος. Για αυτό πρέπει να έχουμε ξεκάθαρό ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να βάλει φρένο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Να εμπνευστούμε από τη φοιτητική νεολαία που επίμονα όλες αυτές τις εβδομάδες δίνει μια γενναία μάχη.

Να ανοίξουμε και εμείς τη συζήτηση για να στηθεί και να κλιμακωθεί ένας μεγάλος αγώνας από τον κλάδο με απεργίες, επιτροπές αγώνα, απεργιακά ταμεία και διαδηλώσεις! Με στόχο να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στην εκπαίδευση!

Μαζί με τους φοιτητές, μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με τον λαό να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης για την ανατροπή της επίθεσης. Είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορούμε να βαδίσουμε. Για αυτό απαιτείται η μαζική συμμετοχή και συμβολή του καθένα μας στον αγώνα. Στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων για να επιβάλουμε τη συνέχεια και να αποτρέψουμε το κλείσιμο. Στους δρόμους για να συγκροτήσουμε τη δική μας φωνή απέναντι στην προπαγάνδα και στα ψέματα του συστήματος και των ΜΜΕ του. Μπορούμε να νικήσουμε!

· Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά.

· Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις.

· Ανατροπή της αξιολόγησης – Στον δρόμο με απεργία και πάλη μαζική, η αξιολόγηση θα ανατραπεί. Η μαζικότητα είναι η μεγαλύτερη ασπίδα μας.

· Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

· Πλήρη δικαιώματα όλων στην ασφάλιση - περίθαλψη.

· Ανατροπή όλου του πλαισίου ταξικών φραγμών (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, «Εθνικό Απολυτήριο», τηλε-«εκπαίδευση»).

· Ανάκληση όλων των διώξεων - Να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους αγώνες και την απεργία.

Ø 8/3 ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, 12 μ., Προπύλαια

Ø ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Ø ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11-15/3 και ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Ø Επαναπροκήρυξη της Απεργίας - Αποχής από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

Ø Συμμετοχή στις 21/3 στη συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ενάντια στις διώξεις.

Ø Οργάνωση και προετοιμασία στάσεων εργασίας και συγκεντρώσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία όπου θα γίνουν εξετάσεις PISA.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search