• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Βουλιάζει πάλι η Αθήνα σήμερα 8/3

March 08, 2024 917

Θα "βουλιάξει" η Αθήνα από τη μαζική συμμετοχή της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε.

Πάνω από 195 Φοιτητικοί Σύλλογοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 12:00 στα Προπύλαια.

Στάσεις εργασίας

Σήμερα στάσεις εργασίας που καλύπτουν όλο το εργασιακό ωράριο έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ, Η ΠΟΣΔΕΠ καθώς και η ΟΔΠΤΕ.

 

Στις 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί διπλή κινητοποίηση για την ΟΛΜΕ καθώς η προγραμματισμένη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμπίπτει με την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ., έως τις 15:00 την Παρασκευή 8 Μάρτη, προκηρύσσουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ. Τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αξιοποιούν την τετράωρη στάση εργασίας και καλούν στις 12 στα Προπύλαια, στηρίζοντας το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο.

Η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της καλεί σε κινητοποίηση τον κλάδο τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής με προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη και ήδη μια σειρά Σύλλογοι παίρνουν σχετικές αποφάσεις. Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), η οποία προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη 7 Μάρτη από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και απεργία στις 8 Μάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Έκαψαν τα πτυχία τους

Χθες, 7 Μαρτίου, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη έκαψαν τα πτυχία τους αντιδρώντας στον κατακερματισμό της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Σήμερα έχω για 10.000€ ιατρική. Ένα και να καίει… ταβέρνα “Μητσοτάκης Α.Ε.”», ανέφερε στο Thesstoday ο Μιχάλης Καζάκος, μέλος του Δικτύου Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών και αντιπρόεδρος του Φ.Σ. Χημικού του ΑΠΘ. «Σήμερα ξεπουλήσαμε, αύριο τους ακυρώνουμε τα σχέδια», συμπλήρωσε.

Φοιτητές απέκλεισαν εισόδους του ΑΠΘ

Χθες, σε συμβολικούς αποκλεισμούς εισόδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, παράλληλα με ταυτόχρονο αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του ιδρύματος.

Στόχος ήταν η διαμαρτυρία για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου περί ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Φοιτητές κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι χθες το πρωί, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική πορεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search