• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άγρια καταστολή των ΜΑΤ - Τραυματίστηκαν φοιτητές

March 08, 2024 829

Η μέρα στιγματίστηκε από τις σοκαριστικές εικόνες στο κέντρο της πρωτεύουσας από την ωμή βία της αστυνομίας έναντι των φοιτητών που «βούλιαξαν» την Αθήνα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Τα επεισόδια προκλήθηκαν απρόκλητα την ώρα που ο κύριος όγκος των φοιτητών έφτασε έξω από το Κοινοβούλιο ενώ η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια συνεχιζόταν.

Η ένταση κορυφώθηκε με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και να χτυπούν κόσμο στο ψαχνό. Τουλάχιστον οκτώ φοιτητές τραυματίστηκαν με τις φωτογραφίες και τα βίντεο να είναι αποκαλυπτικά. 

Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατά την διάρκεια επίθεσης από διμοιρία των ΜΑΤ, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

 Άγρια καταστολή των ΜΑΤ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο- Τραυματίστηκαν  φοιτητές | Κοσμοδρόμιο

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους τραυματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανώς να είναι εννέα.

 

 

Η κατάσταση των τραυματιών

Ελεγχόμενη, χωρίς κίνδυνο ζωής, κρίνεται η κατάσταση της υγείας των εννέα συνολικά ατόμων (8 φοιτητών και ενός ρεπόρτερ) που διακομίστηκαν λόγω τραυματισμού στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, γύρω στις 5 με 6 το απόγευμα της Παρασκευής (08/03)  και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, 8 άτομα, που τραυματίστηκαν στα επεισόδια, μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Συντάγματος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ενώ η πορεία βρισκόταν μπροστά στο κτήριο της Βουλής, ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ «έσπασαν» την πορεία, χωρίζοντας το πλήθος και σπέρνοντας τον πανικό.

Οι φοιτητές, αφού ανασυγκροτήθηκαν, στάθηκαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν τα ΜΑΤ έπνιξαν τους συγκεντρωμένους με χημικά και δακρυγόνα και άρχισαν να χτυπούν αδιάκριτα τους διαδηλωτές.

Η αστυνομία έδωσε εντολή να κλείσει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», την ώρα που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 17.000 άτομα συμμετέχουν στην διαδήλωση.

 

 

 

Παρά την βίαιη καταστολή από την ΕΛ.ΑΣ., οι φοιτητές παραμένουν στο σημείο διαδηλώνοντας και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έως την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search