• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απαγωγή 300 μαθητών στην Ινδία - Τουλάχιστον 28 έχουν δραπετεύσει

March 09, 2024 644

Τουλάχιστον 28 από τους σχεδόν 300 μαθητές που απήχθησαν από ένοπλους έχουν δραπετεύσει, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Καντούνα της Νιγηρίας στο BBC News.

Ο στρατός της Νιγηρίας ηγείται μιας απεγνωσμένης έρευνας για τα παιδιά που συνελήφθησαν στη βόρεια πόλη Κουρίγκα την Πέμπτη.

Τα στρατεύματα συνεργάζονται με την αστυνομία και τις τοπικές ομάδες έρευνας για να χτενίσουν τα δάση εντός της Καντούνα και των γειτονικών πολιτειών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική απαγωγή από σχολείο από το 2021.

Συμμορίες ενόπλων ανδρών που οδηγούσαν μοτοσυκλέτες πήραν σχεδόν 300 παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας οκτώ έως 15 ετών, δήλωσαν οι σχολικές αρχές και οι γονείς.

Σχεδόν κάθε οικογένεια στην πόλη πιστεύεται ότι έχει ένα παιδί μεταξύ αυτών που απήχθησαν.

Ένας μαθητής, που πιστεύεται ότι είναι 14 ετών, ο οποίος είχε πυροβοληθεί από τους ένοπλους και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, πέθανε από τότε.

Οι απαγωγείς ακολούθησαν γυναίκες και παιδιά που μεταφέρθηκαν από μια απομακρυσμένη πόλη στην πολιτεία Μπόρνο την προηγούμενη μέρα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Καντούνα Ούμπα Σάνι είπε στο BBC ότι η έλλειψη στρατιωτών ήταν ο κύριος λόγος για τις αυξημένες απαγωγές στην περιοχή.

Γονείς και συγγενείς των παιδιών που απήχθησαν έχουν σχηματίσει ομάδες επαγρύπνησης και ζητούν βοήθεια από τις γειτονικές κοινότητες για το πού βρίσκονται τα παιδιά.

Έρευνες γίνονται και στις πολιτείες Κατσίνα και Ζαμφάρα.

Οι απαγωγείς που έκαναν έφοδο σε ένα οικοτροφείο στη βόρεια Νιγηρία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, άφησαν σήμερα ελεύθερα 28 παιδιά, όμως άλλα 81 παραμένουν αιχμάλωτα, σύμφωνα με έναν πάστορα, ο οποίος ενεπλάκη στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.

Η επίθεση στο Bethel Baptist High School στην πολιτεία Καντούνα είναι η 10η μαζική απαγωγή μαθητών από σχολείο, από τον Δεκέμβριο, στη βορειοδυτική Νιγηρία, τις οποίες οι αρχές αποδίδουν σε εγκληματικές συμμορίες που επιδιώκουν την καταβολή λύτρων.

Μια πρώτη ομάδα 28 παιδιών απελευθερώθηκε δύο ημέρες μετά την επιδρομή. «Είκοσι-οκτώ μαθητές απελευθερώθηκαν σήμερα το πρωί», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερς ο αιδεσιμότατος Ίτε Τζόζεφ Χάγιαμπ. «Ένας αριθμός μαθητών κατάφερε να αποδράσει… όμως 81 παραμένουν αιχμάλωτοι»

Η μαζική απαγωγή της Καντούνα έχει ξυπνήσει μνήμες από τα σχεδόν 300 κορίτσια στη βορειοανατολική πόλη Τσιμπόκ της Νιγηρίας το 2014.

Σε περιοχές της βόρειας Νιγηρίας, οι γονείς έχουν αρχίσει να κουράζονται να επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.

Οι απαγωγές για λύτρα από ένοπλους άνδρες έχουν γίνει ενδημικές στη βόρεια Νιγηρία, εμποδίζοντας χιλιάδες παιδιά να πάνε στο σχολείο.

Η τελευταία μεγάλη απαγωγή με παιδιά σχολικής ηλικίας στην Καντούνα ήταν τον Ιούλιο του 2021, όταν ένοπλοι συνέλαβαν περισσότερους από 150 μαθητές.

Οι μαθητές επανενώθηκαν μήνες αργότερα αφού οι οικογένειές τους πλήρωσαν λύτρα.

Το 2022, η Νιγηρία ψήφισε νόμο που απαγόρευε τις πληρωμές λύτρων σε απαγωγείς και επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 ετών για τους απαγωγείς.

Επίσης, η απαγωγή τιμωρείται με θάνατο σε περιπτώσεις που πεθαίνουν τα θύματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search