• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συγκλονιστική διαμαρτυρία μαθητών έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων για τη γυναικοκτονία της Κυριακής

April 05, 2024 1190
Το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, πάντοτε ευαισθητοποιημένο απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα, πραγματοποίησε σήμερα (5/4) διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Με συνθήματα όπως «Το περιπολικό δεν είναι ταξί – Καμία μόνη» και παλάμες βαμμένες με κόκκινο χρώμα, η νέα γενιά πηγαίνει κόντρα στα κακώς κείμενα και το απόστημα της έμφυλης βίας.

Συγκλόνισε η πρωτοβουλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου να προχωρήσουν σε καθιστική μουσική διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου την Τρίτη 2/04 βρήκε φρικτό θάνατο η 28χρονη Κυριακή, η οποία δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

 
 

Αναλυτικά

Καθιστική διαμαρτυρία με τραγούδια έξω από το Αστυνομικό Τμήμα  Αγ. Αναργύρων πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, καταγγέλλοντας την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα αλλά και τις εγκληματικές παραλείψεις των αστυνομικών, που ούτε ρώτησαν το όνομά της όταν ζήτησε βοήθεια.

mathites_agioi_anargyroi

Με ένα πανό που έγραφε «Το περιπολικό δεν είναι ταξί. Καμία μόνη» οι μαθήτριες και οι μαθητές μπροστά στην είσοδο του Α.Τ. επέλεξαν να τραγουδήσουν το «Πώς να σωπάσω» που έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ξυλούρης, σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους του Κώστα Κινδύνη, ενώ έγραψαν στο πεζοδρόμιο με κόκκινη μπογιά «Την λέγαν Κυριακή, δεν έψαχνε ταξί».
Άλλοι μαθητές στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας είχαν βαμμένες με κόκκινη μπογιά τις παλάμες των χεριών τους.

 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο που συγκεντρώνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα ή συρρέει ως ελάχιστο φορο τιμής, να μην αφήνουν λουλούδια, καθώς δημιουργείται... φασαρία!

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις του απλού κόσμου για να μην διαταρραχθεί η «εύρυθμη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος».

Συγκλονίζει η μητέρα: Η κραυγή της θα με στοιχειώνει για πάντα

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν τα όσα είπε σε συνέντευξή της, η μητέρα της Κυριακής Γρίβα.

«Θα το έκανε ούτως ή άλλως. Είτε στο σπίτι της είτε στο αστυνομικό τμήμα θα την έβρισκε και θα την σκότωνε», είπε η μητέρα του θύματος για τον 39χρονο γυναικοκτόνο.

«Γι’ αυτό τον άνθρωπο, το κάθαρμα, θέλω να πω ότι δεν είχε το θάρρος ούτε να την αντικρίσει στα μάτια να το κάνει. Πισώπλατα το έκανε. Ύπουλα και πισώπλατα Δεν είχε το θάρρος. Εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές και όχι αυτοί. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας εκμεταλλεύονται», είπε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search