• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας για την Απεργία

April 18, 2024 976

Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας για την Απεργία - Αποχή της ΟΛΜΕ.

Εκδίκαση τη Δευτέρα 22 Απριλίου στη 1 μμ κτίριο 5

Για μια ακόμα φορά - 15η;- η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ σέρνουν τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια βάζοντας στο στόχαστρο το δικαίωμα της απεργίας. 
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία - αποχή για τους/τις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το αίτημα της Ο.Λ.Μ.Ε. στην ΑΔΕΔΥ
Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την αυταρχική τακτική του και στέλνει την ΟΛΜΕ για μία ακόμα φορά στα δικαστήρια για να ακυρώσει την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι την Δευτέρα.

Παρακαλούμε να προκηρύξετε εσείς την απεργία αποχή για τους/τις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να καλυφθούν οι συνάδελφοί μας.

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ διαμηνύουν μεταξύ άλλων:

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, αλλά να ξέρουν πως θα εισπράξουν οργή!

Τώρα πρέπει να οξυνθεί η αντιπαράθεση κι από εμάς!

Όταν ένα υπουργείο παύει με μια εγκύκλιο εκατοντάδες προϊσταμένες/μένους και διευθυντές/ντριες, χτυπώντας το δικαίωμά τους/μας στην απεργία, πάει να εγκαθιδρύσει εργασιακό και παιδαγωγικό μεσαίωνα!

Να σηκωθούμε ψηλότερα κι από ότι σηκωθήκαμε στις συνελεύσεις μας! Ως Παρεμβάσεις ζητήσαμε ήδη να συνεδριάσει το ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, πρέπει να μπουν συνελεύσεις παντού, κινητοποιήσεις, άμεσα κλαδική πανεκπαιδευτική απεργία, καταλήψεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Όλες οι πολίτικες δυνάμεις να πάρουν θέση. Ο 4823/21 είναι ολόκληρος εκτροπή από κάθε έννοια δημοκρατίας! Είναι νομοθέτημα που παραβιάζει με άρθρα-διατάγματα ολοκληρωτισμού τη στοιχειώδη λειτουργία του σχολείου με βάση τις βασικές παιδαγωγικές αρχές! Πρέπει να καταργηθεί τώρα και η απαίτηση αυτή οφείλει να είναι όλου του λαού, πανεργατική και παλλαϊκή! Η εκπαίδευση δε θα γονατίσει! Οι εκπαιδευτικοί δε θα υποταχτούμε!

Είναι η στιγμή να μιλήσουν και να δράσουν τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, οι γονεϊκοί φορείς, ο κόσμος της Τέχνης.

Οι στιγμές είναι ιστορικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Πάνω από 42 χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα δεν έχει αφήσει να προχωρήσει η αξιολόγηση παρά τις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετά. Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει στις προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Τώρα είναι η στιγμή να απαντήσει στο υπουργείο και την κυβέρνηση κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του, δυναμώνοντας τη συμμετοχή στην απεργία –αποχή και απαντώντας με άμεση απεργιακή κινητοποίηση. Η απεργιακή κλιμάκωση είναι αναγκαία συνθήκη για να απαντηθεί η επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search