• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Φτάνει πια με την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών»

April 25, 2024 852

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Αβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου «Δομ. Θεοτοκόπουλος» με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι μητέρες θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας, αφήνοντας όμως εκτός τις αναπληρώτριες μητέρες εκπαιδευτικούς.
«Ως εκπαιδευτική κοινότητα διαπιστώνουμε ότι Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ αγνοούν, γι’ άλλη μια φορά, τις αναπληρώτριες μητέρες που εργάζονται στην Εκπαίδευση. Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί βρίσκονται στα τάρταρα και η ακρίβεια σαρώνει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο γυρίζουν τη χώρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο, με περιορισμένα όμως δικαιώματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:
Ο πρωθυπουργός, σε δημόσια ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι μητέρες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας. Δυστυχώς, όμως, στην απόφαση αυτή δεν εντάσσονται οι αναπληρώτριες μητέρες εκπαιδευτικοί, γεγονός που συνιστά άνιση αντιμετώπιση και αποτελεί συνάμα κατάφωρη αδικία.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα διαπιστώνουμε ότι Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ αγνοούν, γι’ άλλη μια φορά, τις αναπληρώτριες μητέρες που εργάζονται στην Εκπαίδευση. Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί βρίσκονται στα τάρταρα και η ακρίβεια σαρώνει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας (στέγη, καύσιμα, τρόφιμα) οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο γυρίζουν τη χώρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο, με περιορισμένα όμως δικαιώματα. Ως εδώ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάφορη αδικία και την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ζητά την άμεση ένταξη στη ρύθμιση για τους εννέα μήνες επίδομα μητρότητας και τις μητέρες-εργαζόμενες στην Εκπαίδευση! Ταυτόχρονα, ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να προχωρήσει στην άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με εκείνα των μονίμων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search