• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας για τις πειθαρχικές κυρώσεις φοιτητών

April 28, 2024 73

Αναστάτωση και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έχει προκαλέσει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η απόφαση για πειθαρχικές διαδικασίες κατά τεσσάρων μελών του φοιτητικού συλλόγου, με αφορμή τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις και πορείες κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

 

Σήμερα, οι φοιτητές προχώρησαν σε ακόμα μια διαμαρτυρία έξω από την πρυτανεία, με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα να υποστηρίζει στα κοινωνικά δίχτυα πως παρέμεινε αποκλεισμένος (στο γραφείο του) για περίπου τέσσερις ώρες.

 
 

Στη δήλωσή του, ο πρύτανης κάλεσε το πολιτικό σύστημα να αναλάβει «τις ευθύνες του» και να «σπάσει τις ένοχες σιωπές».

 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φοιτητών ανέφεραν ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός του πρύτανη, αλλά ότι έγινε μια ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση για τις πειθαρχικές κυρώσεις.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να συνηγορεί στα όσα υποστηρίζουν οι φοιτητές, καθώς σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, υπήρξε συγκέντρωση – διαμαρτυρία περίπου 100 ατόμων έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα άτομα παρέμειναν εξωτερικά του χώρου έως την 17:50΄ώρα της ιδίας, όπου αποχώρησαν από το σημείο, αναγράφοντας σχετικά συνθήματα στον τοίχο του κτηρίου με σπρέι».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν ότι υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, «χωρίς ουδέποτε να ζητηθεί η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search