• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλοι στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης στη ΔΔΕ την Τετάρτη 4/9

September 02, 2024 450

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης            

Να εγκριθούν τώρα όλα τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Όλοι στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ στη ΔΔΕ την Τετάρτη 4/9, στις 1.30 μ.μ.

Για άλλη μια χρονιά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται ως κόστος για την κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης. Δεν προχωρούν στην έγκριση όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων των σχολείων.

Στα 9 ΕΠΑΛ που ανήκουν στη δύναμη της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε από την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και από το Υπουργείο Παιδείας (30/8/2024) για το σχολικό έτος 2024-2025 δεν έχουν εγκριθεί συνολικά 8 ειδικότητες στη  Γ΄ τάξη, 5 τομείς στη Β΄ τάξη. Από τα 27 συνολικά ολιγομελή σε τομείς και ειδικότητες που ζήτησαν τα σχολεία να εγκριθούν από το ΥΠΑΙΘΑ, δεν ενέκρινε τα 13! Πιο συγκεκριμένα : 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου : δεν έχει εγκριθεί η ειδικότητα Ιατρικών Εργαστηρίων. Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου : δεν έχει εγκριθεί η ειδικότητα Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και ο τομέας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.  ΕΠΑΛ Λαγκαδά : δεν έχει εγκριθεί η ειδικότητα Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων :  : δεν έχουν εγκριθεί οι ειδικότητες α) Βοηθός Νοσηλευτή, β) Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας. 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης : δεν έχει εγκριθεί ο τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού. Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης : δεν έχουν εγκριθεί οι ειδικότητες α) Αισθητικής Τέχνης, β) Κομμωτικής Τέχνης, γ) Βοηθός Ιατρικών - Βιολογικών Εργαστηρίων και οι τομείς α) Πληροφορικής και β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Στα ΓΕΛ τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα στις ομάδες προσανατολισμού είναι δεκάδες που αναμένουν την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική εντείνεται

Η μη έγκρισή των ολιγομελών από το ΥΠΑΙΘΑ υπονομεύει τη λειτουργία και το μέλλον των σχολείων  και  συνιστά ευθεία επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στις επιλογές τους. Η στάση τους αυτή εκπορεύεται από την πολιτική  των περικοπών και της λιτότητας, του δημοσιονομικού κόφτη και της εξοικονόμησης προσωπικού, που έχουν επιβάλει στο δημόσιο σχολειό κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ. Είναι η ίδια πολιτική που επιβάλλει συμπτύξεις και περικοπή τμημάτων, στοίβασμα 28 και 29 μαθητών στα τμήματα, των μειωμένων προσλήψεων των αναπληρωτών, των αντεργατικών συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών με μετακινήσεις τους σε πολλά σχολεία. 

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ξαναζήσουν το μαρτύριο της σταγόνας που βιώνουν κάθε χρόνο από τη στάση του υπουργείου με τη μη έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. Θα περιμένουν την έγκριση των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων, όπως παραπλανητικά ονομάζει το υπουργείο τα τμήματα που δε συγκεντρώνουν τα ασφυκτικά και αντιπαιδαγωγικά όρια αριθμού μαθητών που το ίδιο έχει ορίσει, ενώ εκατοντάδες μαθητές που “δεν χωράνε” και διώχνονται, με κλήρωση, από τα ΕΠΑΛ θα ψάχνουν σχολείο και θα εκβιάζονται να αλλάξουν σχολείο ή ειδικότητα και τομέα. Το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θυσιάζονται στο βωμό των περικοπών και της πολιτικής των περιορισμών και της λιτότητας στην παιδεία.

Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του κλάδου για το δημόσιο σχολείο.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Β/θμιας και Περιφέρειας να κάνουν αποδεκτές τις προτάσεις του κλάδου.

  • Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, ΣΜΕΑΕ
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα να μείνουν ανοιχτά για εγγραφές για να μπορούν να τα επιλέγουν οι μαθητές
  • Όλοι οι μαθητές να γραφτούν στα σχολεία τους και να μην μετακινηθούν.
  • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 σε Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές, ιδιαίτερα των σχολείων που έχουν σχετικά αιτήματα, να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4-9  ΣΤΗΝ ΠΔΕ 1 .30μμ

Καλούμε την ΟΛΜΕ, καθώς και όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για την ενιαία απάντηση του κλάδου στις διεκδικήσεις μας για την  υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την προώθηση των  αιτημάτων μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search