• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Δεν πάει άλλο!» - Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας Δευτέρα 16/9

September 15, 2024 208

Εκπαιδευτικά σωματεία, Σύλλογοι γονέων και Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να μετάσχουν στην κινητοποίηση των μαθητών τους, η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής έχουν προκηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα 16/09 από 08:00 έως11:00 και ταυτόχρονα η ΟΛΜΕ, ανταποκρινόμενη σε αίτημά τους, κήρυξε στάση εργασίας από 11:00 – 14:00 τη Δευτέρα 16/09/2024 για τους καθηγητές της Γ Αθήνας.

Με ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Γονέων Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού καλούν σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή αποτελούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων που θα συμβούν και στα σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών.

Η ανακοίνωση

«Στις 12/9/24 μια μέρα μετά τον αγιασμό, οι γονείς του 2ου Λυκείου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και του  11ου Λυκείου Περιστερίου ενημερώθηκαν για τις εξής εξελίξεις:

  • Στο 2ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων Καματερού στη Γ Λυκείου - Θεωρητική Κατεύθυνση θα κλείσει το τμήμα και θα μεταφερθεί στο 11ο Λύκειο Περιστερίου
  • Στο 11ο Λύκειο Περιστερίου  στη Β Λυκείου θεωρητική κατεύθυνση θα κλείσει το τμήμα και θα μεταφερθεί στο 2ο Λύκειο Περιστερίου
  • Στο 11ο Λύκειο Περιστερίου η Γ Λυκείου θετική κατεύθυνση θα κλείσει το τμήμα  και θα μεταφερθεί στο 2ο Λύκειο Αγίων Ανάργυρων – Καματερού 

Σήμερα στις 13/9/24 γονείς από το 2ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων και Γονείς από το 11ο Λύκειο Περιστερίου, και από άλλα Λύκεια του Περιστερίου πραγματοποίησαν παράσταση Διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Β Βάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτώντας να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

Η διευθύντρια Β Βάθμιας αποκάλυψε στους γονείς ότι έχει ζητήσει την εξαίρεση των συγκεκριμένων σχολείων από την κατάργηση των κατευθύνσεων, ούτως ώστε οι μαθητές να φοιτήσουν στα σχολεία τους και να μην αναγκαστούν να αλλάξουν Δήμο για να πάνε στο σχολείο.

Οι γονείς των εν λόγω Λυκείων αποφάσισαν την Δευτέρα στις 9:00πμ να προβούν σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να απαιτήσουν να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

Οι Ενώσεις Γονέων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Περιστερίου στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους γονείς των  σχολείων τα οποία συγχωνεύτηκαν τα τμήματα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, ώστε να απαιτήσουμε από κοινού να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις.

Δεν πάει άλλο!!!

Δεν μπορείτε να παίζεται άλλο με τα παιδιά μας !!

Δεν θα ανεχτούμε την μετακίνηση των μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο!!

Να παρθούν τώρα πίσω οι συγχωνεύσεις!!

Πρόσληψη όλου του αναγκαίου Διδακτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών. Τώρα!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9/24 ΣΤΙΣ 9:00πμ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΤΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»


Στέλνουν μαθητές Γ’Λυκείου από τους Αγ. Αναργύρους στο Περιστέρι!

καταληψη

Την κατάργηση της «θεωρητικής» κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου, με αποτέλεσμα να στέλνονται μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες φέτος σε άλλα σχολεία, σε άλλον δήμο και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων με ανακοίνωσή του.

Σε κατάληψη βρισκεται το 2ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, με μαθητές να διαμαρτύρονται για την εξωφρενική απόφαση να καταργηθεί εντελώς η θεωρητική κατεύθυνση στη Γ Λυκείου, που είχε ως αποτέλεσμα 8 μαθητές του σχολείου, να μετφέρονται για να συνεχίσουν στο 11ο Λύκειο Περιστερίου.

Την εξωφρενική αυτή απόφαση καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων με ανακοίνωσή του.

«Η αθλιότητα του υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν έχει όρια!», τονίζει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Κύριοι, σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αλλάζουν δήμο τα παιδιά μας για να τελειώσουν το Λύκειο το 2024! Να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της ζωής τους! Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσετε πίσω στην εποχή των παππούδων μας! Δεν θα επιστρέψουμε να βάλετε λουκέτο στο σχολείο μας!».

Επισημαίνουν ότι «με τους αγώνες μας χτίστηκε αυτό το σχολείο, με τους αγώνες μας θα παραμείνει ανοιχτό», και ξεκαθαρίζουν: «Τα παιδιά μας θα τελειώσουν το σχολείο στο Λύκειο της γειτονιάς τους, μαζί με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους!».

«Να είστε προετοιμασμένοι εκεί στα άνετα γραφεία σας εσείς που παίζετε με τις ζωές των παιδιών μας λες και είναι αριθμοί ότι θα αντιμετωπίσετε την οργή μας! Έρχεται…», υπογραμμίζουν στο τέλος.


Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Προκηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Δευτέρα 16/09 από 09:00 έως 12:00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι των σχολείων της περιοχής μας να συμμετέχουν στην μαθητική κινητοποίηση στις 10:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Σημ: Σε επισύναψη και σχετική ανακοίνωση/κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών των Μαθητών σχολείων της Δυτικής Αθήνας
 
Το ΔΣ

Β ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Δ.Σ της Β΄Ε.Λ.Μ.Ε Δυτικής Αττικής αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας 08.00-11.00 τη Δευτέρα 16.09.2024, για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι μαθητές/τριες της Δυτικής Αθήνας στο Υπουργείο Παιδείας στις 10.00 πμ. κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων.

Παρακαλούμε για την κήρυξη από μέρους σας τρίωρης στάσης εργασίας 11.00 – 14.00, συμπληρωματικά με τη δική μας, προκειμένου να καλυφθεί όλο το ωράριο και να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/ισσές μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search