• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικός Όμιλος – ΕΡΓΑΣ Λασηθίου: Δεν είναι κόστος – Είναι τα παιδιά μας – Όλοι στις κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 16/9 στη Σητεία

September 15, 2024 170

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – ΕΡΓ.Α.Σ. ΛΑΣΗΘΙΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΤΟΙΒΑΓΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ

Για μια ακόμη φορά το Λασήθι και ο απομακρυσμένος δήμος Σητείας καλείται να αντιμετωπίσει το βάρος και τις συνέπειες της ίδιας ανάλγητης πολιτικής. Μαζί με τις ελλιπείς και υποβαθμισμένες υποδομές δρόμων, δικτύων κλπ, μαζί με τη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των δομών Υγείας, συνεχίζεται και η εγκατάλειψη και υπονόμευση της δημόσιας Παιδείας. Κάθε χρόνος που περνάει, η ζωή στο ανατολικό άκρο της Κρήτης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και το μόνο που αποδεικνύεται ότι πραγματικά ενδιαφέρει την κυβερνητική πολιτική είναι η ικανοποίηση των συμφερόντων των μεγάλων τουριστικών μονάδων.

Τελευταία πράξη οι συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου Σητείας. Μοναδικός σκοπός η μείωση του κόστους των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη δημόσια υγεία. Αποτέλεσμα και αυτού του λεγόμενου «εξορθολογισμού» η υποβάθμιση της εκπαίδευσης με το στοίβαγμα των παιδιών μας σε συχνά ακατάλληλες αίθουσες, όπου θα γίνεται όλο και λιγότερο μάθημα. Την ίδια στιγμή τα εκατοντάδες κενά (και) στο νομό μας και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης ολοκληρώνουν την εικόνα. Το δημόσιο σχολείο, όπως και το νοσοκομείο, πάντα στο στόχαστρο της ίδιας πολιτικής, υποβαθμίζεται και εμπορευματοποιείται.

Είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να αναμετρηθούμε με αυτή την αλήθεια και να οργανώσουμε την απάντησή μας. Με τους αγώνες μας να βάλουμε φρένο στην πολιτική της διάλυσης. Είναι και η στιγμή να αναμετρηθούμε με τις αυταπάτες και τους φορείς τους. Όλους αυτούς που μήνες τώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο χτύπημα στο δημόσιο σχολείο μάς «καθησυχάζουν» λέγοντας ότι η λύση θα έρθει από κάποιον τοπικό «σωτήρα», που έχει τις άκρες και τους γνωστούς σε κάποιο υπουργείο. Πρόκειται για επικίνδυνες λογικές και οι φορείς τους είναι υπόλογοι στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Σητείας.

Οι χιλιάδες καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων που έγιναν σε όλη την Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα «λαθών», που διέπραξαν κάποιοι «άσχετοι» με το δημόσιο σχολείο, ώστε να διορθωθούν με κάποια ενημέρωση-παρέμβαση. Είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Η οποία έχει πλήρη επίγνωση ότι, μαζί με την επιβολή της αξιολόγησης, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη αποσύνθεση του δημόσιου σχολείου και την υποβάθμιση της εκπαίδευσης.

Όμως για εμάς ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη δεν αφορά κάποιο κόστος. Δεν μπορεί να αφορά κόστος! Αφορά τα παιδιά και τους μαθητές μας. Και είναι βέβαιο ότι όποιος πραγματικά θέλει να βελτιώσει το δημόσιο σχολείο και τα μαθήματα σε αυτό, το πρώτο μέτρο που πρέπει να πάρει είναι, όχι η αύξηση, αλλά, η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Όπως ακριβώς ορίζουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονέων. Σε αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η μείωση των μαθητών ανά τμήμα, είναι επιβεβλημένη. Για να υπάρξει η στοιχειώδης προϋπόθεση δημιουργίας παιδαγωγικού και μαθησιακού κλίματος. Αντιθέτως, το στοίβαγμα μαθητών που επιχειρούν να επιβάλλουν οι «άριστοι» κυβερνώντες οδηγεί με βεβαιότητα το διδακτικό 45λεπτο, από εκπαιδευτική πράξη, σε …φύλαξη.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο δρόμο του αγώνα για να μην περάσει το νέο καταστροφικό σχέδιο Καλούμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Συλλόγων Γονέων

Τη Δευτέρα 16/9 στις 8:00 π.μ. στις πύλες των Δημοτικών Σχολείων

Στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία

Εκπαιδευτικός Όμιλος-ΕΡΓ.Α.Σ. Λασηθίου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search