• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Θαύμα» στο Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ξεκινάει σήμερα παρουσία Μητσοτάκη, με πρόσληψη από την ...27.000η θέση του πίνακα!

September 17, 2024 342

Η έναρξη των τηλεπαραδόσεων μάλιστα, αναμένεται να γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα επισκεφθεί για τον λόγο αυτό τα στούντιο που έχουν δημιουργηθεί στο Υπουργείο Παιδείας 

Από χτες την πλατφόρμα digitalschool.gov.gr, όσοι από τους περίπου 120.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου επιθυμούν, πραγματοποιούν εγγραφή και έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Ψηφιακό Φροντιστήριο σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες για το σύνολο της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων. Οι παραδόσεις ξεκινούν σήμερα το απόγευμα.

Αναταραχή στους εκπαιδευτικούς

Στο μεταξύ όμως,  στους εκπαιδευτικούς επικρατεί μεγάλη καχυποψία και αναταραχή για τις προσλήψεις στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, καθώς υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια και προσλήψεις ημετέρων, σχετικά με αυτές που ανακοινώθηκαν την περασμένη ...Κυριακή!

Ανάμεσα στις καταγγελίες, είναι και ότι προσλήφθη εκπαιδευτικός για να κάνει φροντιστηριακό μάθημα στα παιδιά, και η οποία βρισκόταν στον αριθμό... 27.000+ του πίνακα των Φιλολόγων! Αναλυτικά:

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προχτές 40 προσλήψεις για το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακό Φροντιστήριο». Ωστόσο, οι όροι συμμετοχής άλλαξαν αφότου έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων (!).

Αρχικά, σύμφωνα με τον Νόμο 5128/2024, η πρόσκληση με ημερομηνία 13 Αυγούστου 2024 (ΑΔΑ: 61ΜΙ46ΝΚΠΔ-8ΩΝ) προέβλεπε ότι οι υποψήφιοι έπρεπε να διαθέτουν “πενταετή διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες”. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ήταν από τις 16 έως τις 21 Αυγούστου 2024. Παρόλα αυτά, στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, ψηφίστηκε τροπολογία (Νόμος 5134/2024) που τροποποιούσε τον όρο αυτόν, κάνοντας δεκτή και την «πενταετή διδακτική εμπειρία», επιτρέποντας προϋπηρεσία και σε Φροντιστήρια.

Έτσι, οι νεότερες προσλήψεις έγιναν με βάση την τροπολογία και όχι με βάση την πρόσκληση όπως αυτή είναι ανηρτημένη στο ΟΠΣΥΔ και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ!

Η αλλαγή των όρων συμμετοχής για το Ψηφιακό Φροντιστήριο μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής είναι μια αρνητική εξέλιξη για τους εξής λόγους:

- Η αιφνιδιαστική τροποποίηση των όρων δημιουργεί αίσθηση αδιαφάνειας, καθώς οι υποψήφιοι συμμετείχαν με συγκεκριμένους όρους και κριτήρια.

Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αιτήσεις με βάση τους αρχικούς όρους είναι αδικημένοι, καθώς άλλοι υποψήφιοι που δεν πληρούσαν τα αρχικά κριτήρια θα αναλάβουν ως αναπληρωτές με την τροπολογία.

- Κάποιοι υποψήφιοι που είχαν πενταετή εμπειρία σε φροντιστήρια δεν την υπέβαλλαν, αφού δεν προβλέπονταν αρχικά κάπου

-Κάποιοι υποψήφιοι επισύναψαν πενταετή εμπειρία σε φροντιστήρια χωρίς αυτή να αναφέρεται στην προκήρυξη.

-Σύμφωνα με καταγγελίες το κομμάτι της συνέντευξης των υποψηφίων δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. 

Ανάλογη καταγγελία έκανε και η Πρωτοβουλία Φιλολόγων.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Φιλολόγων

Τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ψηφιακό φροντιστήριο με βάση την πρόσκληση ήταν τα εξής:

1. Συνέντευξη (που ποτέ δεν έγινε, σύμφωνα με μαρτυρίες των προσληφθέντων!!).

2. Προϋπηρεσία τουλάχιστον 5 ετών σε σχολείο (ΣΟΚ! Ενώ είχαν κλείσει οι αιτήσεις, έγινε τροποποίηση της πρόσκλησης και ξαφνικά μοριοδοτήθηκε προϋπηρεσία και από φροντιστήρια).

3. Προσωπικότητα (πώς αξιολογείται άραγε και ποιος είναι κατάλληλος να την κρίνει;).

Για άλλη μια φορά καταλήγουν οι προσλήψεις σε φιάσκο!! Ζητάμε άμεση αποκατάσταση της αδικίας, ανάκληση της παράνομης απόφασης προσλήψεων αναπληρωτών στο ψηφιακό φροντιστήριο και έκδοση νέας πρόσκλησης!

Επιτέλους, ας σταματήσει η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία στις προσλήψεις!!

Αδιαφάνεια και κωμικοτραγικές καταστάσεις

Ομως αυτό το αλαλούμ, εκτός από τις υπόνοιες για αδιαφάνεια και επιλογή ημετέρων, είχε και ως αποτέλεσμα κωμικοτραγικά πράγματα:

Για παράδειγμα, οπως προαναφέρθηκε, προσελήφθη για το Ψηφιακό Φροντιστήριο Φιλόλογος με αριθμό ...27.000+ στον πίνακα αναπληρωτών. Αραγε, ποια υψηλή διδακτική εμπειρία μπορεί να έχει όταν βρίσκεται τόσο χαμηλά στον πίνακα; Και δεν είναι η μόνη περίπτωση, αφού έχουμε κι άλλες προσλήψεις από τις θέσεις 11.000, 14.000, κλπ...

Αποτέλεσμα ήταν να αναρτηθούν στα κοινωνικά δίκτυα σχόλια όπως τα ακόλουθα:

-Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι ελέω συνέντευξης ! Η 7η των φιλολόγων έχει σειρά 27.000 στον πίνακα !

-Θαύμα! Θαύμα! Προσλήφθηκε άτομο στο 27.000+ του πίνακα των Φιλολόγων!! Υπάρχει ελπίδα για πρόσληψη! Μη χάνετε το κουράγιο σας!!

-..ακολουθεί η εκπομπή "Γλυκιές Αλχημείες" με το ΥΠΑΙΘΑ

-Αυτοί που στην αιτηση τους εβάλαν προυπηρεσία φροντιστηρίου ,πώς ηξεραν και την εβάλαν; Αφού δεν ήταν αποδεκτή στην αρχική αιτηση. Γιατί δεν άνοιξαν ξανά τις αιτησεις;;;; Μόνο μιλημενοι και βυσματίες θα το ηξεραν, ας καθισουμε να μας φτυνουν!!!

-Με συγχωρείτε, μολις κοιτουσα τα ονοματα των πε02 και κοιταξα και στον πινακα για να δω μεχρι που εφτασε και ξαφνιαστηκα που ειδα οτι πήραν ατομο που βρισκεται στη θεση 27000κάτι στην κατάταξη και χωρίς προυπηρεσία. Νομιζα οτι η πενταετης προυπηρεσια ειναι υποχρεωτική και για αυτό δεν δήλωσα.

Τι άλλο να σχολιάσει κανείς...

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search