• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία για ξυλοδαρμό 14χρονου στην τουαλέτα του σχολείου - Έριξαν μπουνιά και στην μητέρα του

October 02, 2024 149

Όταν η βία επελαύνει σε όλη την κοινωνία, τότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και στα σχολεία.

Για το bullying που ζει ένας 14χρονος από τους συμμαθητές του στο 1ο Γυμνάσιο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε ο πατέρας του παιδιού, προκαλώντας τρόμο για την βαρβαρότητα που μπορεί να δείξουν τα ανήλικα παιδιά.

Ο αγανακτισμένος πατέρας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Status FM» και αποκάλυψε πως ο γιος του πέφτει θύμα bullying από όταν πήγαινε Δημοτικό.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό που τάραξε ακόμη περισσότερο την οικογένεια του μαθητή, έγινε πριν από λίγο διάστημα, όταν το θύμα δέχθηκε επίθεση από δύο 14χρονους και έναν 15χρονο μέσα στις τουαλέτες του σχολείου.

«Ο ένας κρατούσε την πόρτα, ο δεύτερος βιντεοσκοπούσε και ο τρίτος κρατούσε τσίλιες», κατήγγειλε.

Το σοκαριστικό της υπόθεσης δεν τελειώνει εκεί, μιας και όπως δήλωσε ο ίδιος, η μητέρα του γιου του δέχθηκε μπουνιά από μαθήτρια την περασμένη Παρασκευή ενώ οι συμμαθητές του 14χρονου τον αποκαλούσαν «ρουφιάνο και μπατσόφιλο».

Αν και οι γονείς έκαναν καταγγελία για τα περιστατικά, το σχολείο και η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τους απέβαλαν χωρίς να τους διαγράψουν από το συγκεκριμένο σχολείο.

«Πήραν αποβολή αλλά δεν άλλαξαν σχολικό περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας δήλωσε πως τρέμει μην προκύψει κάποια βεντέτα σε βάρος του παιδιού του καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να κινηθεί νομικά.

Όσο η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση εντείνονται, τόσο η βία θα διαχέεται και στα σχολεία. Πολύ περισσότερο που η εκπαιδευτική πολιτική αποσαθρώνει το δημόσιο σχολείο.

Εμείς να προσθέσουμε ότι όσο κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ θα στρουθοκαμηλίζουν και ακόμα χειρότερα θα ασκούν πολιτικές με κατασταλτικά μέτρα, αυστηροποίηση των ποινών ακόμα και φυλάκιση ανηλίκων και παραπέρα φτωχοποίησης των εργαζομένων και αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης τόσο τα φαινόμενα κοινωνικής και ενδοσχολικής βίας θα οξύνονται!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search