• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη" άκουσε τον κύριο Μητσοτάκη… - Παράνομη η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

June 27, 2021 349


Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Eίχε προηγηθεί κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Την απόφαση έκανε γνωστή η υπουργός με ανάρτηση twitter γράφοντας ότι «το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ».

Ουδεμία έκπληξη! Η Δικαιοσύνη μπορεί να είναι "ανεξάρτητη", "τυφλή" και τόσα άλλα, αλλά δεν είναι "κουφή"!

 Ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ είχε αναφέρει ότι πρέπει να κριθεί «παράνομη» η στάση εργασίας από το δικαστήριο βρίσκοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να επιτεθεί στη συνδικαλιστική δράση, αλλά και να εκθειάσει το νόμο- έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που και με αυτή την απόφαση φάνηκε ποιών τα συμφέροντα ήρθε ακριβώς να θωρακίσει.

Συγκεκριμένα, είπε: «Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Η ΟΛΜΕ με τη στάση εργασίας εξέφραζε την πλήρη αντίθεση στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και ταξικού χαρακτήρα τους.

«Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία ξεπερνάει τα όρια» ανέφερε η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της. Πρόσθετε, δε, ότι «εκτός ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις».

Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που μέσα σε λίγες ημέρες κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ σέρνουν τον κλάδο και τα σωματεία μας στα δικαστήρια. Η κυβέρνηση οξύνει την πολιτική του αυταρχισμού χτυπώντας την κινητοποίηση του κλάδου, για να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους ότι θα επιβληθεί το δόγμα «νόμος και τάξη».

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ καλούμε

-          τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στην κυβερνητική τρομοκρατία και να καταγγείλουν τις αυταρχικές – αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

-          Την ΟΛΜΕ να παραμείνει στην αρχική της απόφαση για την στάση εργασίας τη Δευτέρα 28/06. Την ίδια αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση να κρατήσουν και όλες οι εμπλεκόμενες ΕΛΜΕ!

-          Την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση δημόσια και άμεσα. Να καταγγείλει τη νέα κυβερνητική προσφυγή στα δικαστήρια που στοχοποιεί τον κλάδο. Να κηρύξει αντίστοιχη στάση εργασίας καλύπτοντας και στηρίζοντας έμπρακτα τον κλάδο και τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά του δικαιώματα!

-          όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν δημόσια θέση, γιατί είναι το προανάκρουσμα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα με τον νόμο Χατζηδάκη

ΟΙ ΕΛΜΕ κηρύσσουν 3ωρη

Στο δικόγραφο αναφέρεται η προσφυγή μόνο ενάντια στην ΟΛΜΕ και όχι εναντίων των ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει 3ωρες στάσεις. Άρα οι στάσεις εργασίας των ΕΛΜΕ δεν είναι παράνομες.
Αυτό το γεγονός αξιοποιείται από πολλές ΕΛΜΕ και κηρύσσουν 3ωρες στάσεις εργασίας 
 Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε με την είδηση της στάσης εργασίας αναφέρεται στον τρόπο διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα, όπως τονίζει "ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία ξεπερνάει τα όρια. Εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις".
Σε ανακοίνωσή τους οι Α’, Β’, Γ’, Ε’ και Ζ’ ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, σημειώνουν τα εξής: «Απίστευτο και όμως αληθινό! Στις 23/06/21 σε εξ αποστάσεως ενημέρωση (τηλεδιάσκεψη) με στελέχη των σχολικών μονάδων της Α΄ Αθήνας, ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας ζήτησε από τους διευθυντές να ορίσει κάθε σχολείο έναν εκπαιδευτικό, προκειμένου να επιτηρήσει τη Δευτέρα 28/06/21 στις εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία (1ο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας) και επειδή δεν προβλέπεται αμοιβή, να δοθεί από τους διευθυντές μια μέρα άδεια!!! Αἰδώς Ἀργεῖοι! Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν, με αυτές τις προϋποθέσεις, να οριστούν ως επιτηρητές για τις εξετάσεις των Προτύπων».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search