04-23-2026 18:58
Επικαιρότητα
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιδραστικό μέτρο της «Δυνητικής Αργίας»(!) για την αγωνίστρια συνάδελφο Χρύσα Χοτζόγλου - Να σταματήσει η μεθόδευση για την επιβολή της «Δυνητικής Αργίας» και στον αγωνιστή νεοδιόριστο συνάδελφο Δ. Χαρτζουλάκη
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιδραστικό μέτρο της «Δυνητικής Αργίας»(!) για την αγωνίστρια συνάδελφο Χρύσα Χοτζόγλου
Να σταματήσει η μεθόδευση για την επιβολή της «Δυνητικής Αργίας» και στον αγωνιστή νεοδιόριστο συνάδελφο Δ. Χαρτζουλάκη.
- Να ανακληθούν όλες οι διώξεις των αγωνιστών συναδέλφων
- Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
- Κάτω τα χέρια από τα αναφαίρετα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα
- Μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική των διώξεων, της αξιολόγησης -άρσης της μονιμότητας – ιδιωτικοποίησης, φτώχειας και λαϊκής εξαθλίωσης
Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ επιμένει στην συνέχεια (!) της επιβολή του απαράδεκτου και αντιδραστικού μέτρου της «Δυνητικής Αργίας» στην αγωνίστρια συνάδελφο Χρύσα Χοτζόγλου που είναι μέλος της ΕΛ.Μ.Ε Πειραιά. Την καλεί για δεύτερη φορά σε ακρόαση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο(29/4/’26), με στόχο την παράταση της Δυνητικής Αργίας για ένα ακόμη χρόνο, κατ’ εντολή της νέα υπουργού Ζαχαράκη η οποία ακολουθεί ακριβώς τα βήματα του προκατόχου της Πιερρακάκη που ζήτησε να τεθεί η Χ. Χοτζόγλου σε αργία, ένα χρόνο πριν, παρά την ομόφωνα αντίθετη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (23/10/ ‘24)
Παράλληλα, η ηγεσία του Υπουργείου της Παιδεία- με μια προκλητική επίδειξη εκδικητικότητας, εμπάθειας και απαξίωσης των βασικότερων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων -καλεί την ίδια ημέρα και στο ίδιο όργανο τον αγωνιστή νεοδιόριστο συνάδελφο Δ Χαρτζουλάκη, με το ερώτημα της επιβολής της ίδιας ..τιμωρίας(!), δηλ της «Δυνητικής Αργίας».
Ο συνάδελφος Δ Χαρτζουλάκης είναι τώρα μέλος της Α΄ ΕΛ.Μ.Ε Δυτικής Αττικής, αλλά είχε διατελέσει ως αναπληρωτής μέλος του Δ.Σ της ΕΛ.Μ.Ε Πειραιά και ..καλείται σε απολογία στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, κατ’ εντολή της Υπουργού και με το ερωτηματικό της «Δυνητικής Αργίας», επειδή από κοινού με τη συναγωνίστρια και συνάδελφό του Χ Χοτζόγλου εξέφρασε την αντίθεσή του στην εφαρμογή του αντιλαϊκού μέτρου της Ατομικής Αξιολόγησης, τηρώντας τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων (ΕΛ.Μ.Ε-ΟΛΜΕ).Η ηγεσία δηλ του ΥΠΑΙΘΑ …καιροφυλακτούσε και ανέμενε το διορισμό(!) του αναπληρωτή συναδέλφου, για να μεθοδεύσει την επιβολή της σκληρής ποινής της «Δυνητικής Αργίας»… Αυτή η απαράδεκτη από κάθε άποψη τακτική επιβεβαιώνει, με τον πιο παραστατικό τρόπο, τον πολιτικό σκοταδισμό και την ισοπέδωση των βασικότερων δημοκρατικών ελευθεριών που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση.
Η επιμονή της κυβέρνησης της Ν.Δ σε αυτό το μαύρο και αντιδραστικό μέτρο της Δυνητικής Αργίας στους αγωνιστές συναδέλφους, αλλά και στο σύνολο των ΔΙΩΞΕΩΝ (2.500)των συναδέλφων που τηρούν τις συνδικαλιστικές αποφάσεις για Απεργία-Αποχή από την Αξιολόγηση-Κατηγοριοποίηση-Αρση της Μονιμότητας, αποκαλύπτει, με αδιαμφισβήτητο τρόπο, την πολιτική βούλησή της για κατάργηση και αυτών ακόμα των θεμελιωδών και κατοχυρωμένων, με πολύχρονους αγώνες, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.
Πρόκειται για μια προκλητικά κατασταλτική κυβερνητική πολιτική που έχει στόχο την τρομοκράτηση, τον εκφοβισμό και την υποταγή της βάσης σε ένα μοντέλο εκπαίδευσης που θα υλοποιεί τις αξιώσεις του Ο.Ο.Σ.Α και του ΣΕΒ, αλλά και τις συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ που επιτάσσουν τον πολλαπλασιασμό των ταξικών φραγμών, την απομόρφωση των λαϊκών στρωμάτων και το ακόμη πιο αντιδραστικό πρόγραμμα σπουδών. Απαιτούν ένα εκπαιδευτικό χειραγωγημένο και φοβισμένο διεκπεραιωτή μιας τυπικής διαδικασίας παροχής στεγνών ..πληροφοριών, αποσυνδεμένο εντελώς από τον κοινωνικά αφυπνιστικό ρόλο του. Για το λόγο αυτό, και οι δύο Υπουργοί (!) της Παιδείας επιμένουν στο αντιδραστικό μέτρο της «Δυνητικής Αργίας», δείχνοντας, στην ουσία, το δρόμο της απόλυσης (!) των αγωνιστών εκπαιδευτικών, λόγω φρονήματος, κατά το πρότυπο του αλήστου μνήμης αντιτρομοκρατικού νόμου «509»(!) που είναι συνδεμένος με τις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας
Η κυβέρνηση δηλ κηρύσσει ως «ποινικό αδίκημα» την συνδικαλιστική δράση, την απεργία, στην αγωνιστική συμπόρευση με τους μαθητές μας, την μετωπική πάλη με το μαθητικό, γονεϊκό, φοιτητικό και συνολικότερα εργατο-λαϊκό κίνημα. Με αυτή την έννοια, ο αγώνας για να απαλλαγεί η Χ. Χοτζόγλου από το αντιδραστικό μέτρο της Δυνητικής Αργίας και για να σταματήσει η μεθόδευση της επιβολής του στο Δ Χαρτζουλάκη δεν αφορά μόνο στη δικαίωση των συναδέλφων, αλλά εκτείνεται και στην κατοχύρωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας στην συλλογική πάλη και Αντίσταση. Αφορά στην προάσπιση του δικαιώματός μας να οργανώνουμε τη συλλογική πάλη μας και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ εφαρμόζει πολιτική «σιδερένιας γροθιάς» έναντι της Χ.Χοτζόγλου, του Δ Χουρτζουλάκη και συνολικά έναντι όλων των διωκόμενων συναδέλφων, ενώ είναι η κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αυτής ακόμη της αστικής νομιμότητας, όπως επιβεβαιώνουν οι « άριστοι» επιστημονικοί σύμβουλοί της που δεν έχουν τη γνώση κανενός επιστημονικού αντικειμένου, τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών, το κρατικό έγκλημα των Τεμπών κλπ
Η κυβέρνηση της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας που προσφέρει όλες τις διευκολύνσεις στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες και στηρίζει ανοιχτά το σιωνιστικό φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ για το αιμοτοκύλισμα του Ιρανικού, Παλαιστινιακού, Λιβανέζικου λαού. Η κυβέρνηση της ληστρικής αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, των μισθών της πείνας, της Ιδιωτικοποίησης της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας, είναι η κυβέρνηση που κηρύσσει «εχθρό» τον αγωνιζόμενο και αντιστεκόμενο λαό, στο πλαίσιο του εκφασισμού της κρατικής πολιτικής και της υποταγής του λαού στα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της.
Για τους παραπάνω λόγους και επειδή απειλούνται άμεσα και προκλητικά τα βασικότερα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, τα Δ.Σ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ οφείλουν να κηρύξουν απεργία για τις 29/4, ημέρα κλήσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των συναδέλφων, και να καλέσουν σε αγωνιστική ετοιμότητα τους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε ότι τέτοια αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα δεν αντιμετωπίζονται με αποσπασματικά συλλογικά μέσα πάλης , όπως είναι η Παναττική Στάση Εργασίας της ΟΛΜΕ.
ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ την ΠΡΟΤΑΣΗ στο Δ.Σ της ΕΛ.Μ.Ε για ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (8-11πμ ) την Τετάρτη 29/4 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Ελευθερίας. Οταν μια συνάδελφος… τιμωρείται με τη Δυνητική αργία για δεύτερη φορά και ένας νεοδιόριστος απειλείται με την ίδια ποινή, η ΕΛ.Μ.Ε Ηρακλείου, όπως και κάθε σωματείο ΔΕΝ έχει το δικαίωμα της σιωπής και της αποχής από τον αγώνα.
Να αντισταθούμε Μαζικά-Ενωτικά και Ανυποχώρητα στην Αντιλαϊκή Πολιτική της Καταστολής και της Ποινικοποίησης των Αγώνων
- Οι Συνδικαλιστικές Ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες -Οι Λαϊκοί Αγώνες μπορούν να νικήσουν
Ομόφωνα αθώοι ο Νίκος Ρωμανός και άλλοι δύο για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους
Ομόφωνα αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Νίκος Ρωμανός και δύο ακόμα συγκατηγορούμενοι του για τη υπόθεση της έκρηξης στους...
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για το ΔΣ ΔΟΕ 21/4/26 , τις πλειοψηφικές αποφάσεις χαμηλών πτήσεων και τις «μη αποφάσεις»
Εν ψυχρώ δολοφονία Λιβανέζας δημοσιογράφου από ισραηλινή επίθεση – Το κράτος φονιάς συνεχίζει να σκοτώνει παιδιά στη Γάζα