• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

April 20, 2024 883

 

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που βρισκόταν για εργασίες επισκευής και συντήρησης στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, με θύμα έναν 43χρονο μέλος του πληρώματος.

 

Σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή Περάματος, ο 43χρονος βοηθός ηλεκτρολόγου του πλοίου Blue Star Mykonos τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον χώρο του μηχανοστασίου και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

 

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) επισημαίνει ότι επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών στα καράβια, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε σε τουριστική περίοδο και αυξάνεται η εντατικοποίηση της δουλειάς.

 

«Οι ζωές των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων, για το κεφάλαιο είναι κόστος και η προστασία, η πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου, δεν χωράνε στα κέρδη τους. Οι ναυτεργάτες έχουν διαχρονικά πληρώσει, βαρύ φόρο αίματος, στον βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών», αναφέρει και καλεί τους ναυτεργάτες να αναπτύξουν πολύμορφη δράση, «ενάντια στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, ενάντια στην πολιτική της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, που την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search