• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλλει τον Δήμο Πειραιά για την εγκατάσταση καμερών σε χώρους εργασίας

July 06, 2024 417

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη να εγκαταστήσει σύστημα βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης (κάμερες) στους χώρους εργασίας του Αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά, επί της οδού Ρετσίνα 45.

Η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, θίγει κατάφωρα την ελευθερία των εργαζομένων και παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων τους.

Η λήψη, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων εικόνας και ήχου ατόμου στο χώρο και κατά το χρόνο παροχής της εργασίας του, μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης, που λειτουργεί μόνιμα, συνεχώς ή κατά τακτά χρονικά διαστήματα, στο χώρο της εργασίας του, αποτελεί σαφώς επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Ν.2472/1997 για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Η λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης σε χώρους εργασίας και η μέσω αυτού λήψη δεδομένων εικόνας ή και ήχου εργαζόμενου, συνιστά περιορισμό του ατομικού δικαιώματος προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών δεδομένων, όπως το εν λόγω δικαίωμα συνταγματικώς κατοχυρώνεται στο άρθρο 9Α του Συντάγματος.

Η βούληση της Δημοτικής Αρχής για την τοποθέτηση καμερών βιντεοπαρακολούθησης εντός των χώρων εργασίας του Αμαξοστασίου δεν προστατεύει κανέναν εργαζόμενο ή Δημόσιο αγαθό, γίνεται ξεκάθαρα για την παρακολούθηση των εργαζομένων.

Όφειλε να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή Πειραιά ότι απαγορεύεται ρητά η χρησιμοποίηση συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης σε χώρους εργασίας για τον σκοπό επιτήρησης των εργαζομένων εντός των χώρων αυτών. Όπως ρητά απαγορεύεται και η χρησιμοποίηση των δεδομένων που τυχόν έχουν συλλεγεί μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης ως κριτήρια για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

Όφειλε επίσης η Δημοτική Αρχή Πειραιά να λάβει σοβαρά υπόψη της την κάθετη αντίθεση και τις παρεμβάσεις των Συλλόγων-Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και όχι αυταρχικά να προχωρήσει στην τοποθέτηση συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης στους χώρους εργασίας του Αμαξοστασίου, καταπατώντας θεμελιώδεις δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη να πάρει πίσω κάθε ενέργεια τοποθέτησης συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης στους χώρους εργασίας, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «μέτρο προστασίας» των εργαζομένων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τα Μέλη της, Συλλόγους-Σωματεία Εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά και καλύπτει συνδικαλιστικά τις αποφάσεις οποιασδήποτε μορφής αγώνα λάβουν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search