ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Δυστυχώς πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αυταρχικής συμπεριφοράς εκ μέρους αστυνομικών οργάνων που έχουν ταχθεί να φυλάττουν και να προστατεύουν την ασφάλεια των πολιτών.
Αυτή τη φορά θύμα ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Λεωνίδας Παγκράτης, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να ζητήσει από αστυνομικούς να κάνουν το αυτονόητο, να κάνουν παρατήρηση σε παράνομο μοτοσικλετιστή που διερχόταν από κεντρικό πεζόδρομο, ανάμεσα από πολυάριθμους πεζούς και μάλιστα παιδιά. Στην απαξιωτική απάντηση των αστυνομικών, αντέδρασε όπως ήταν φυσικό και βρέθηκε να σύρεται ενώπιον δεκάδων μαρτύρων σαν … εγκληματίας. Την επόμενη μέρα, στο κτηνιατρείο του, δέχθηκε την επίσκεψη των αστυνομικών που τον οδήγησαν στο τμήμα και κατέληξε κατηγορούμενος (!!) μετά από μήνυση των συγκεκριμένων αστυνομικών.

Και εδώ εγείρονται πολλά ερωτήματα: ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος ενός αστυνομικού; πώς μπορεί να διαμαρτυρηθεί ένας πολίτης χωρίς να κινδυνεύει να συλληφθεί ο ίδιος; Ποιος δίνει το δικαίωμα σε αστυνομικά όργανα να καταχρώνται την εξουσία τους και να στρέφονται εναντίον πολιτών συμπεριφερόμενοι με απαράδεκτο τρόπο; Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

O Λεωνίδας Παγκράτης είναι γνωστός επιστήμονας, κτηνίατρος με επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα γνωστή επί χρόνια. Δημοτικός σύμβουλος, επί πέντε χρόνια Αντιδήμαρχος επιφορτισμένος με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και με αυτή την ιδιότητα σε τακτική και αγαστή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνιάτρων Κέρκυρας και σήμερα Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και Προστασίας περιοχών Νatura Νότιας Κέρκυρας. Με την τελευταία αυτή ιδιότητα έχει απευθυνθεί πολλές φορές στις τοπικές αστυνομικές αρχές ζητώντας την παρέμβασή τους για την προστασία περιοχών Natura και τη συνεργασία τους για την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων. Πάντα με ευγένεια και ευπρέπεια χωρίς να δημιουργηθεί κανένα ζήτημα ή καμία αντιπαράθεση, καθώς ο Σύλλογός μας σέβεται και αναγνωρίζει το έργο και τη λειτουργία της αστυνομίας.
Ο άνθρωπος αυτός έπαθε μετάλλαξη, και μάλιστα παρουσία των δύο ανήλικων εγγονών του; Θέλουν αλήθεια να μας πουν ότι «αντιστάθηκε και εξύβρισε»;

Ο Σύλλογός μας στέκεται στο πλευρό του Προέδρου του και καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες- που θέλουν να παραμείνουν ενεργοί στη δημοκρατία μας- να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτού του είδους τις ενέργειες που αφενός φοβίζουν τους πολίτες αφετέρου πλήττουν το κύρος και την εικόνα που έχουν αυτοί για την Αστυνομία.