• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αύξηση φορολογικών εσόδων στο 7μηνο – Ομολογία φορολεηλασίας

September 08, 2024 76

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά της φορολογίας στον καπιταλισμό, πως είναι εργαλείο και μηχανισμός αναδιανομής των εισοδημάτων πάντα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Να λοιπόν που έρχεται για μια ακόμα φορά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με βάση πρόσφατα απολογιστικά στοιχεία για το τρέχον έτος έως τον Ιούλιο να μας επιβεβαιώσει.

Έτσι από πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου μαθαίνουμε πως με βάση τα οριστικά στοιχεία του ΥΠΟΙΚ για το πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα της κατηγορίας «Φόροι» ανήλθαν σε 36,866 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,190 δισ. ευρώ ή 6,3% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η υπέρβαση αυτή πλησιάζει τα ετήσια έσοδα που λαμβάνει το κράτος από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ…!!!

Και φυσικά η έμμεση φορολογία μέσω του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα είναι στην πρώτη θέση, ενώ ταυτόχρονα τα χρήματα από τις τσέπες των φορολογουμένων κύρια των λαϊκών ανθρώπων μειώνονται, και από την φορομπηχτική πολιτική και από την συνεχιζόμενη ακρίβεια σχεδόν στα πάντα.

Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση των κύριων φόρων και των αποτελεσμάτων που είχαν στο 7μηνο η έκθεση σημειώνει :
«Τα έσοδα από ΦΠΑ ανήλθαν σε 14.581 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 545 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα των ΕΦΚ (σ. συντ. καύσιμα ) ανήλθαν σε 4.046 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 135 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα των φόρων ακίνητης περιουσίας ανήλθαν σε 1.809 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 73 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα των φόρων εισοδήματος ανήλθαν σε 12.285 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 1.404 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ο Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων είναι αυξημένος κατά 399 εκατ. ευρώ ο φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων αυξημένος κατά 811 εκατ. ευρώ, οι Λοιποί Φόροι Εισοδήματος αυξημένοι κατά 194 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου…»

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις σε ότι αφορά τους έμμεσους φόρους όπως ο ΦΠΑ που είναι φόρος κατανάλωσης και που κατά βάση βαρύνει τις πολυπληθέστερες ομάδες του πληθυσμού και όχι τους λεγόμενους «έχοντες» που είναι πληθυσμιακά απείρως λιγότεροι, ενώ ο φόρος των πετρελαιοειδών επίσης λειτουργεί με την ίδια αναλογία.

Τέλος σε ό,τι αφορά την άμεση φορολογία, δηλαδή τους φόρους εισοδήματος ειδικά των φυσικών προσώπων, είναι ευθεία η βαριά φορολόγηση με τεκμήρια των ατομικών επιχειρήσεων και των ελ. επαγγελματιών και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι τέλη Ιουλίου είχε πληρωθεί από την πλειοψηφία των φορολογουμένων μόνο η πρώτη δόση του φόρου από τις οκτώ συνολικά.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search