• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Χειρότερη η οικονομική κατάσταση για έναν στους δύο…

September 17, 2024 60

Γροθιά στην επίπλαστη πραγματικότητα που προσπαθεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη περί «ευημερούσας οικονομίας», αποτελεί η έρευνα που παρουσιάζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς σχεδόν ένας στους δύο (46%) δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού επιδεινώθηκε το εξάμηνο που πέρασε. Στον αντίποδα μόλις το 7% δηλώνουν ότι υπήρξε βελτίωση…

Την ίδια στιγμή το ποσοστό όσων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους κατά το επόμενο εξάμηνο φτάνει το 38%, και το ποσοστό όσων δεν αναμένουν ιδιαίτερη μεταβολή στα οικονομικά του νοικοκυριού τους το 50%.

Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο ΚΕΕΕ» εντονότερη απαισιοδοξία επικρατεί και σε σχέση με την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της χώρας στο επόμενο εξάμηνο, καθώς το 47% αναμένει επιδείνωση (από 44% το Νοέμβριο του 2023) και μόλις το 11% (από το 13% το Νοέμβριο 2023) δηλώνει ότι αναμένει βελτίωση. Παράλληλα 38% θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα μεταβληθεί ουσιαστικά (έναντι 39% το Νοέμβριο 2023).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν καλούνται να αποτιμήσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση τους, τα μισά περίπου νοικοκυριά (51%) δηλώνουν ότι «τα φέρνουν ίσα – ίσα με το εισόδημά τους», ενώ το 32% δηλώνουν ότι, είτε «τρώνε από τα έτοιμα». Υποχρεώνονται δηλαδή να χρησιμοποιήσουν μέρος των αποταμιεύσεών τους (19%) ή δανείζονται για να τα βγάλουν πέρα (13%).

Στον αντίποδα, μόλις το 16% δηλώνει ότι έχουν τη δυνατότητα να αποταμιεύσουν, σε κάποιο βαθμό, στις τρέχουσες συνθήκες.

Παράλληλα όσον αφορά στο κλίμα απαισιοδοξίας που καταγράφεται από την έρευνα οι καταναλωτές τονίζουν ότι η ακρίβεια είναι ο βασικός παράγοντας που το τροφοδοτεί και η αβεβαιότητα σε σχέση με την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης. Μάλιστα, το 62% αναφέρει την ακρίβεια ως το νούμερο 1 πρόβλημα στη χώρα σήμερα, ενώ συνολικά αναφέρεται από το 87% μέσα στα τρία βασικότερα προβλήματα της χώρας.

Η ανασφάλεια και ο φόβος είναι το βασικό συναίσθημα που δηλώνουν ότι νιώθουν οι καταναλωτές, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα (38%) και ακολουθούν η απογοήτευση (34%), ο θυμός και η οργή (25%) και η απαισιοδοξία (20%). Ελπίδα (9%), αισιοδοξία (9%) και ηρεμία (6%) δηλώνουν ότι νιώθουν, σχετικά με τα οικονομικά τους δεδομένα, η μικρή μειοψηφία των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι η πανελλαδική Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας διεξάγεται δύο φορές το χρόνο, κατά τους μήνες Μάιο και Νοέμβριο, σε συνολικό δείγμα 2.400 ερωτώμενων (1.200 επιχειρήσεων και 1.200 καταναλωτών). Η έρευνα καλύπτει και τους τέσσερις τομείς της οικονομίας (βιομηχανία – μεταποίηση, υπηρεσίες, λιανικό εμπόριο και κατασκευές).

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search