• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Δε θα "προσαρμοστούμε" στη "βαρυχειμωνιά" που μας ετοιμάζουν - Όλοι μαζικά δίνουμε απάντηση με απεργία στις 9/11

November 01, 2022 3708

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΔΕΝ ΘΑ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΩΡΑ 10:00 π.μ.

Δεν δεχόμαστε το έτος 2022, την ίδια στιγμή που οι μεγιστάνες του πλούτου σκορπάνε εκατομμύρια εν μία νυκτί για να κάνουν… τουρισμό στο διάστημα, οι λαοί να καλούνται να βγάλουν τον χειμώνα με όρους 1942 !

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά φτώχεια και πολέμους. Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για βασικά αγαθά, ρεύμα, φθηνά καύσιμα.

Χαιρετίζουμε τους πολύμορφους μαζικούς εργατικούς αγώνες που αναπτύσσονται συνεχώς σε χώρες της Ευρώπης. Οι μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στην Μ. Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι ελπιδοφόροι. Δείχνουν ότι η εργατική τάξη δεν είπε την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός θα γράψει την δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις, κόντρα στα δεινά των τυχοδιωκτικών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της φτώχειας της ακρίβειας και των πολέμων.

Δεν περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, όλοι αυτοί που μας τα δημιουργούν !

Τα κόμματα που κυβέρνησαν, που έγιναν αντιπολιτεύσεις και ξανά κυβερνήσεις, μας κοροϊδεύουν. Εναλλάξ, υπηρέτησαν τα συμφέροντα των ενεργειακών μονοπωλίων, την πολιτική της ΕΕ. Όλοι τους ευθύνονται για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, για την εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, των καυσίμων που εξαφάνισαν το λαϊκό εισόδημα, έρχονται τώρα και μας κοροϊδεύουν με το «καλάθι της νοικοκυράς». Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των διάφορων pass και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και λοιπών χαρατσιών, με όφελος από 0,00 έως 1,83 € το μήνα!

Αυτοί καθιέρωσαν το χρηματιστήριο και την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, που τάχα θα «έριχνε τις τιμές λόγω ανταγωνισμού», την πανάκριβη πράσινη μετάβαση, οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία για τους ανταγωνισμούς τους με τους Ρώσους και Κινέζους «ολιγάρχες» για το μοίρασμα των αγορών, με κίνδυνο ακόμα και πυρηνικού ολέθρου. Αυτοί με τις κυρώσεις τους και το στόχο για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, «πυροβολούν δηλαδή τα πόδια των λαών», μας αφήνουν στο έλεος του κρύου.

Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τις μειώσεις των πραγματικών μας μισθών κατά 40% και την φοροληστεία, για την μετατροπή των χώρων δουλειάς σε «γαλέρες», με ελαστικές μορφές απασχόλησης, καθημερινούς θανάτους από εργατικά «ατυχήματα». Για το αίσχος της κυβερνητικής παρέμβασης στον κατώτατο μισθό (βλέπε Ν. Βρούτση-Αχτσιόγλου), που καθορίζεται χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις, και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας μας από την πανδημία, την προστασία από φυσικές καταστροφές, την εμπορευματοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Οι νόμοι τους ευθύνονται για την καταπάτηση θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών, όπως αυτή του συνέρχεσθαι, του απορρήτου των επικοινωνιών, που έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη «νόμιμη»

παρακολούθηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενός ολόκληρου κόμματος του ΚΚΕ, καθώς και δημοσιογράφων.

Απέναντι σε όλα αυτά και στις κατάπτυστες δηλώσεις του υπουργού που μας καλεί να προσαρμοστούμε ή να πεθάνουμε, απέναντι στην κοροϊδία που υφίσταται ο λαός της Κέρκυρας από την κατάντια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας, στο Γ.Ν.Κ. και στο ΕΚΑΒ… Απαντάμε με οργανωμένο μαζικό αγώνα.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε :

· Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.

· Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και μειωμένος κατά 50% για όλα τα νησιά. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.

· Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των φτωχών αυτοαπασχολούμενων.

· Όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, για άνεργους και φοιτητές.

· Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες σε τράπεζες και εφορία κλπ καθώς και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

· Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πάσχοντες.

· Προώθηση ολοκληρωμένων τεχνικών έργων αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής – αντισεισμικής προστασίας με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

· Γιατροί εργασίας και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρος δουλειάς.

· Εδώ και τώρα πλήρη στελέχωση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία και ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, με όλα τα μέσα και το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

- πολύτεκνους, εκπαιδευτικούς. Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατευμένους, ΑμεΑ και χρονίως Μόνο η δική μας συλλογική δράση μπορεί να κάνει πραγματικότητα τις διεκδικήσεις μας, να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην καλυτέρευση της ζωής μας, πραγματικά να μας δώσει ανάσα απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ

 

Ο πρόεδρος                                  Η γραμματέας

 

Χριστοδούλου Βαγγέλης                 Παγκράτη Πόπη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search