• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Τα 130 χρόνια γιόρτασε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος (ΒΙΝΤΕΟ)

May 08, 2023 428

Τα 130 χρόνια δράσης και κοινωνικής προσφοράς συμπλήρωσε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος, ένα από τα παλαιότερα αθλητικά σωματεία της χώρας με εξαιρετικές και συνεχόμενες διακρίσεις, ιδίως στον τομέα του Στίβου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΚΓΣ είναι ίσως ο μοναδικός αθλητικός σύλλογος που διαθέτει ύμνο τον οποίο έγραψε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Εκατοντάδες κερκυραίοι παρακολούθησαν την επετειακή εκδήλωση για τα 130 χρόνια του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο 6 Μαϊου.

Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, την οποία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ΒΔ Ελλάδας Σπύρος Περούλης.

 Στο καλλιτεχνικό μέρος σπουδαία στιγμή η εκτέλεση του «Ύμνου του Κερκυραϊκού» από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας και την απόδοση των στίχων από την Δημοτική Χορωδία «Σαν Τζιάκομο» . Ύμνος που αφιερώθηκε από τον εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά το 1906 στα εγκαίνια του «Γυμναστηρίου» όπου και ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος, ενώ μελοποιήθηκε από τον Κερκυραίο Μουσουργό Νικόλαο Τσερούτη.

Ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος ιδρύθηκε στις 6 Μαρτίου του 1893, αποτελεί ένα τα αρχαιότερα Αθλητικά Σωματεία της Ελλάδας και ένα από τα πρώτα Σωματεία, που αναγνωρίστηκαν από τον ΣΕΓΑΣ, του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος. Ο ύμνος του αφιερώθηκε από τον Κωστή Παλαμά, ενώ τα ΕΛΤΑ εκδώσαν επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια του συλλόγου και η ιστορική του σημαία κοσμούσε αίθουσα εκδηλώσεων στους Ολυμπιακούς του 2004!

Σε αυτήν την διαδρομή  έχει προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στην Κερκυραϊκή κοινωνία. Και σήμερα συνεχίζει να προσφέρει  την δυνατότητα σε εκατοντάδες Κερκυραιόπουλα να αθλούνται και σε αρκετά να διακρίνονται σε επίπεδο  Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, γεγονός που προκαλεί αίσθηση και συνάμα θαυμασμό.

Είναι σωματείο με πολύ στέρεες βάσεις στην Κερκυραϊκή κοινωνία, αλλά και οργανισμός που χαίρει τον σεβασμό μέσα και έξω από τον αθλητικό στίβο και έχει επικρατήσει η προσφώνηση «ιστορικός»!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search