• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΝΤΡΟΠΗ! Θα υλοποιηθεί επιτέλους το έργο για τα αποδυτήρια του ΚΡΟΝΟΥ; - Οι Αργυράδες είχαν και δικαιούνται κανονικό γήπεδο! - Από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

March 23, 2021 229

ΝΤΡΟΠΗ!

Θα υλοποιηθεί επιτέλους το έργο για τα αποδυτήρια του ΚΡΟΝΟΥ;

- Οι Αργυράδες είχαν και δικαιούνται κανονικό γήπεδο!

 Από τη "Φωνή των Αργυραδιτών (αρ. φ. 159 Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021)

Διαβάσαμε στον κερκυραϊκό τύπο: «Μετά από καθυστέρηση δυόμιση χρόνων φαίνεται ότι λύνεται το πρόβλημα της επισκευής των αποδυτηρίων του μικρού γηπέδου 5χ5 των Αργυράδων». Αναμένεται «εντός των προσεχών ημερών να γίνει σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΠΙΝ και θα κληθεί ο επόμενος μειοδότης του διαγωνισμού που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2018 προκειμένου να συνεχίσει το έργο που είχε εγκαταλείψει σχεδόν εν τη γεννήσει του ο εργολάβος που είχε κηρυχτεί ανάδοχος».

Η πείρα από την κοροϊδία 18 χρόνων από τότε που κατάργησαν το γήπεδο των Αργυράδων που φτιάχτηκε με τον ιδρώτα και το αίμα των κατοίκων, μας έχει κάνει να κρατάμε μικρό καλάθι, όπου ακούμε πολλά λόγια από Πολιτεία, δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Αλλά μακάρι να δοθούν τα ψίχουλα των 50.000 ευρώ και να προχωρήσει το έργο. Ψίχουλα είναι 50.000 ευρώ σε συνθήκες μεγάλης κρίσης θα αναρωτηθεί κανείς; Ναι ψίχουλα είναι αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε να εγκρίνονται 150.000 για επισκευή αποδυτηρίων και να χορεύουν 500ριες χιλιάδων ευρώ για άλλα γήπεδα στη Νότια και στη Βόρεια Κέρκυρα!

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες συντήρησης & επισκευής των αποδυτηρίων του γηπέδου Αργυράδων που ξεκίνησαν στις 14 Οκτώβρη 2018 και σταμάτησαν μετά από 2 – 3 μέρες. Ένα έργο που εγκρίθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ύψους 50.000 ευρώ.  Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και εκτέλεση των εργασιών συντήρησης & επισκευής των αποδυτηρίων του γηπέδου Αργυράδων (αποξύλωση πλακιδίων & αντικατάσταση, νέες εγκαταστάσεις, επισκευή επιχρισμάτων & χρωματισμοί). Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση η Π.Ε. Κέρκυρας θα αναλάβει τη μελέτη και εκτέλεση των παραπάνω εργασιών. Ο Δήμος Κέρκυρας (πριν τη διάσπαση των Δήμων) θα αναλάβει: τη συντήρηση του έργου μετά την ολοκλήρωση του, την παρακολούθηση της καλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Μετά από 2 – 3 μέρες ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες επικαλούμενος πρόβλημα στατικότητας. Έτσι το έργο έχει μείνει σε εκκρεμότητα για δυόμιση και πλέον χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνει με δεδομένη τη γραφειοκρατία για τέτοια έργα, αλλά και την αδιαφορία περιφερειακών και δημοτικών αρχόντων.

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα κεφαλοχώρι, όπως οι Αργυράδες που δε διαθέτουν τα στοιχειώδη αθλητικά έργα που διαθέτουν ακόμα και χωριά με μονοψήφιο αριθμό κατοίκων, είναι κάτι και αυτό που γίνεται και δεν πρέπει να υποτιμάται. Από την άλλη η ολοκλήρωση αυτού του έργου σε ένα γηπεδάκι (5χ5) δεν έχει καμιά σχέση μα τις πραγματικές ανάγκες των νέων της περιοχής και το όραμα των ανθρώπων του Κρόνου που για παραπάνω από μισό αιώνα πάσχιζαν για την ομάδα και τον αθλητισμό.

Οι Αργυράδες είχαν γήπεδο!

Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί! Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.

Πριν από 18 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Προεπισκόπηση εικόνας

Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην έδρα κάθε Δήμου μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. «Μη βιάζεστε θα σας καλύψω όλους» είπε στους δημάρχους ο τότε υφυπουργός Γ. Φλωρίδης  στις 14 Ιουλίου 2000 σε σύσκεψη στην Ιόνιο Βουλή εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ¨Ελλάδα 2004».

Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση κοντά στην Ανάληψη – κάτω από την Αγία Τριάδα. Είναι, βέβαια, η περίοδος που υπάρχει ενδιαφέρον από τους φορείς του χωριού, γίνεται Λαϊκή Συνέλευση και συγκροτείται επιτροπή, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Καββαδίας (Μάνου) φέρνει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής αρχικά με 150.000 ευρώ. Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Όπως, όμως, είναι γνωστό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν, εν πολλοίς και την τύχη του γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας παρόλο που προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους αναφέρθηκε γενικά και αόριστα στην ανάγκη να αποκτήσουν οι Αργυράδες γήπεδο δεν έχει δείξει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον πέρα από λόγια και να περιμένει δήθεν τους ανθρώπους του Κρόνου να του προσφέρουν στο … πιάτο τον χώρο, για να δώσει κάποια ελεημοσύνη.  Λες και το γήπεδο δε θα είναι του Δήμου, αλλά του Κρόνου. Φαίνεται ότι δεν έχει καιρό ή όρεξη για τέτοια ο Δήμαρχος και είναι προσηλωμένος σε άλλα χωριά και γήπεδα εκεί που τα ποσά από το πρόγραμμα Φιλόδημος είναι 500ριες χιλιάδες ευρώ. Για να μη μιλήσουμε για τη σκανδαλώδη και  προκλητική αδιαφορία  και των τριών βουλευτών και της περιφερειακής αρχής. Θα μας θυμηθούνε στις εκλογές. Μήπως πρέπει να πάρουμε και εμείς τα μέτρα μας και να κηρύξουμε καθένα από αυτούς που μας κοροϊδεύει persona non grata και να οργανώσουμε κάθε μορφής αντίσταση; Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στην κοροϊδία;

Αναγκαιότητα το  γήπεδο στις Αργυράδες

Είναι φανερό ότι το όραμα για το γήπεδο των Αργυράδων δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα γηπεδάκι (5χ5) ούτε σε γραφεία και αποδυτήρια των 50.000 ευρώ. Ποσά που δεν υποτιμούνται, αλλά που δίνονται για πλάκα και στα μικρότερα χωριά για ένα 5χ5 ή ένα γήπεδο μπάσκετ.

Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται. Το θετικό είναι ότι με τη νέα διοίκηση του Κρόνου με πρόεδρο τον Κώστα Καββαδία έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες. Μάλιστα έχει συσταθεί και Επιτροπή στο πλαίσιο του ΔΣ για να προωθήσει το θέμα της κατασκευής αθλητικού κέντρου. Χωρίς όμως τη συνδρομή της δημοτικής, της περιφερειακής αρχής και της πολιτείας δύσκολα θα μπορεί να γίνει το όραμα πραγματικότητα.

 

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search